Disse yrkesfagene kan du velge i Buskerud

Disse yrkesfagene kan du velge i Buskerud

I Buskerud er det 9 videregående skoler. Så lenge foreldrene dine samtykker, kan du gå på videregående og være lærling hvor du vil i landet.

Disse fagene formidler OKViken lærlingplasser i

For å bli lærling må du gå to år på videregående, før du går to år i lære. Vil du bli byggdrifter, er det et år på videregående, før du går tre år i lære.

Opplæringskontoret OKViken formidler læreplasser til de ulike kommunene i fylket, og i fylkeskommunen. Vi kan hjelpe deg med læreplasser i følgende fag:

Les mer: Bostipend for borteboende lærlinger

Ni yrkesfaglige utdanningsprogram i Buskerud

I Viken fylkeskommune kan du velge mellom ulike utdanningsprogram, som kan føre til flere ulike retninger og fagbrev.

Mange muligheter innen hvert program

Ved å velge ett av utdanningsprogrammene, har du en rekke muligheter. Velger du eksempelvis helse- og oppvekstfag kan du andreåret velge mellom barne- og ungdomsarbeiderfag, helsearbeiderfag, ambulansefag, fotterapi og ortopediteknikk, helseservicefag, hudpleie, aktivitør og IKT-servicefag. Senere kan du gå ut i lære.

Merk at ikke alle linjer finnes på alle skoler eller i alle fylker.

På Utdanning.no kan du se en oversikt over alle utdanningsprogram, og klikke deg videre for å se hvilke fag som tilbys hvor.

Hvem kan jeg spørre?

Om du allerede er elev på videregående skole og ønsker råd rundt veien videre, har alle videregående skoler en utdannings- og yrkesveileder som kan rådgi deg.

Inntakskontoret administrerer søknader, og kan hjelpe deg med å bytte skole eller om du ønsker å gå på skole i et annet fylke.

Fagopplæringsseksjonen i Viken svarer på spørsmål om opplæring i bedrift, og hjelper bedrifter og lærlinger.

Er du mellom 16 og 21 år og verken går på skole eller er i arbeid, kan du få hjelp og rådgivning av oppfølgingstjenesten i Viken.

Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen