Du er her: Forside / Kurs

Kurs

Vi arrangerer kurs for faglige ledere og instruktører med ansvar for opplæring av lærlinger. Alle våre kurs er gratis, og går over én dag med lunsj. For nye instruktører og faglig ledere er kurset veldig nyttig. Les gjerne mer om dine arbeidsoppgaver som faglig leder.

Kurs vinteren 2022

OKViken er opptatt av at lærlingene skal få en best mulig start. Derfor inviterer vi til en samling for faglige ledere og instruktører. På samlingen vil dere få informasjon om hva det vil si å være lærling og hva vi på opplæringskontoret kan bidra med.
Tidspunkt for kursene er klokken 09.00-15.00.
20. januar på Pers hotel, Gol 
27.januar Scandic Hotel Brennemoen, Mysen

Grunnkurs

ABC-kurs er et grunnkurs med innføring i oppgaver, ansvar, gjennomføring av læretid med krav til dokumentasjon og vurdering. Noen av temaene vi går gjennom er hvilke plikter og rettigheter lærebedriften har, læreplanen for de respektive fagene, vurdering og dokumentasjon, samt en avsluttende fagprøve som dokumenterer godkjent opplæring i faget.

Påbygningskurs

Kurset Den gode veileder forutsetter gjennomført ABC-kurs, og er et påbygningskurs hvor det gis innføring i veiledningsteknikker. Formålet er at du som leder eller instruktør skal kunne legge til rette for gode lærings- og utviklingsprosesser som kommer lærlingene til gode.

For mer informasjon kontakt oss på info@okviken.no.

Digitale kurs arrangert av Viken Fylkeskommune

Seksjon for kompetanse- og skoleutvikling i samarbeid med seksjon for fag- og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune arrangerer digitale kurs for faglige ledere og instruktører.

Les mer og meld deg på her.

Nettkurs: Vurdering i lærebedrifter og prøvenemnder

Høgskolen i Innlandet tilbyr to nettkurs for instruktører, faglig ledere og medlemmer av prøvenemd. Kursene er laget på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet og er en del av Yrkesfaglærerløftet.

Les mer på Høgskolen i Innlandets nettsider her.

Påmeldingsskjema dukker opp her så snart det er aktuelle kurs å melde seg på. 

Personvern og cookies