Du er her: Forside / Kurs

Kurs

Vi arrangerer kurs for faglige ledere og instruktører med ansvar for opplæring av lærlinger. Alle våre kurs er gratis, og går over én dag med lunsj. For nye instruktører og faglig ledere er kurset veldig nyttig. Les gjerne mer om dine arbeidsoppgaver som faglig leder.

Når har OKViken kurs?

Kurs for faglige ledere og instruktører arrangeres felles for våre eiere to ganger per år, eller for eiere/kommuner på bestilling. Hør gjerne med oss dersom du ønsker å vite når vi arrangerer kurs.

Grunnkurs

ABC-kurs er et grunnkurs med innføring i oppgaver, ansvar, gjennomføring av læretid med krav til dokumentasjon og vurdering. Noen av temaene vi går gjennom er hvilke plikter og rettigheter lærebedriften har, læreplanen for de respektive fagene, vurdering og dokumentasjon, samt en avsluttende fagprøve som dokumenterer godkjent opplæring i faget.

Påbygningskurs

Kurset Den gode veileder forutsetter gjennomført ABC-kurs, og er et påbygningskurs hvor det gis innføring i veiledningsteknikker. Formålet er at du som leder eller instruktør skal kunne legge til rette for gode lærings- og utviklingsprosesser som kommer lærlingene til gode.

For mer informasjon kontakt oss på info@okviken.no.

Digitale kurs arrangert av Viken Fylkeskommune

Seksjon for kompetanse- og skoleutvikling i samarbeid med seksjon for fag- og yrkesopplæring i Viken fylkeskommune arrangerer digitale kurs for faglige ledere og instruktører.

Les mer og meld deg på her.

Nettkurs: Vurdering i lærebedrifter og prøvenemnder

Høgskolen i Innlandet tilbyr to nettkurs for instruktører, faglig ledere og medlemmer av prøvenemd. Kursene er laget på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet og er en del av Yrkesfaglærerløftet.

Les mer på Høgskolen i Innlandets nettsider her.

Påmeldingsskjema dukker opp her så snart det er aktuelle kurs å melde seg på. 

Personvern og cookies