Bli lærling i Sigdal kommune!

Bli lærling i Sigdal kommune!

For noen uker siden skrev vi om Simen som er lærling i helsearbeiderfaget i Sigdal Kommune. I dette innlegget vil vi gi deg et par gode grunner til hvorfor nettopp Sigdal er et godt sted å være lærling!

Sigdal er en kommune i Viken, og har 3506 innbyggere. I Sigdal finner du flott natur og gode tur- og skimuligheter.

Kommunen sier selv at de har gode oppvekstsvilkår, full barnehagedekning, gode boligpriser, en god og stabil grunnskole samt et aktivt foreningsliv.

Kjente turmål i Sigdal

Sigdal er midt i blinken for deg som liker å være ute i naturen, sommer som vinter. I Sigdal finner du blant annet kjente turmål som:

  • Allemannsåsen
  • Andersnatten
  • Gråfjell
  • Haglebunatten
  • Høgevarde
  • Madonnaen
  • Trillemarka

Andersnatten er et kjent klatrested for eventyrlystne, og den bratte veggen betegnes som et «klatreeldorado».

Jakt- og fiskemuligheter

Sigdal har mange fine fiskevann, både i skogen og på fjellet. De vanligste fiskeslagene er abbor og ørret. Det er også jakt på elg, hjort, villrein og rådyr.

Kjente turistattraksjoner i Sigdal

Theodor Kittelsens hjem

Den kjente maleren Theodor Kittelsen bodde i Sigdal med familien sin, og den vakre utsikten fra huset hans ved Soneren i Sigdal, ga inspirasjon til hans mange malerier og tegninger.

I Sigdal kan du besøke hjemmet hans.

Christian Skredsvigs hjem

Kunstneren Christian Skredsvig bodde også store deler av sitt liv i Sigdal, og kunstnerboligen hans er åpen for besøkende. Alle møbler og malerier er i samme stand som når han levde der.

Tusenårssted

Kommunens tusenårssted er Sigdal Museum, som er Folkemusikksenteret i Buskerud.

Har du lyst til å være lærling i Sigdal?

Har du gått en yrkesfaglig retning på videregående? Vi i OKViken hjelper deg med å finne læreplass i Sigdal. Vi kan tilby læreplasser i disse retningene:

Du søker plass via Vigo.no innen den 1. mars men du kan alltid ta kontakt med oss om du ønsker læreplass utenom den vanlige skolekalenderen.

 


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen