Bli lærling i byggdrifterfaget

Går du i 10. klasse, og er usikker på hvilket yrke og videregående skole du skal søke? Kanskje du heller har lyst på en utdanning med mye praktisk arbeid?

Bli lærling i byggdrifterfaget

Går du i 10. klasse, og er usikker på hvilket yrke og videregående skole du skal søke? Kanskje du heller har lyst på en utdanning med mye praktisk arbeid?

Eller går du i 1. eller 2. klasse på videregående, og ønsker å velge en annen karrierevei? Vi i OKViken ønsker å introdusere deg til mulighetene som finnes.

Hva er byggdrifterfaget?

Som byggdrifter får du muligheten til å drifte og vedlikeholde bygninger, anlegg og installasjoner. Du lærer mye om forskjellige tekniske system og installasjoner, og hvordan du drifter disse slik at du kan ha ansvaret.

Om du ønsker å bli lærling i byggdrifterfaget går du ett år på skole, og tre år som lærling. Læretiden avsluttes med en praktisk prøve, fagprøven, hvor du får fagbrev og blir fagarbeider. Etter å ha tatt fagprøven har du rett til å kunne ta ett år påbygg for å få generell studiekompetanse. Dette gir deg muligheten til å ta en høyere utdanning senere.

Dagens arbeidsmarked etterspør praktisk erfaring

Med bestått fagprøve står du sterkere i dagens arbeidsmarked. Praktisk erfaring gir deg først og fremst større forståelse for faget, men også bedre grunnlag for å oppnå gode resultater ved eventuelle senere studier. Med et fagbrev står du dessuten sterkere i forhold til å bli en god og innsiktsfull leder.

Har du spørsmål om det å være lærling eller om byggdrifterfaget? Kontakt oss her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen