Lærling i kontor og administrasjonsfaget

Det er flere muligheter som lærling innen kontor og administrasjonsfaget.

Lærling i kontor og administrasjonsfaget

Som lærling i kontor og administrasjonsfaget får du jobbet med kontorservice, IKT tjenester og økonomi.

Kontorservice

Du får blant annet være med å planlegge, utføre, dokumentere og vurdere administrative og kontortekniske oppgaver. Dette gjøres i samsvar med instrukser, rutiner, prosedyrer og gjeldende regelverk, samt innenfor virksomhetens kunnskapsorganisering og informasjonsflyt. Du får yte kundeservice, samt profilere bedriften i møter med kunder og brukere.

IKT-tjenester

Som lærling innen kontor og administrasjonfag vil du gå grunnleggende kompetanse i bruk av IKT. Du får bruke virksomhetens kontorstøtte og kontortekniske hjelpemidler ved utføring av kontoradministrative oppgaver, samt til innhenting, bearbeiding og framstilling av informasjon knyttet til kontoradministrative oppgaver.

Økonomi

Som lærling i kontor og administrasjonsfag vil økonomisystem bli et sentralt arbeidsverktøy. Du vil bruke virksomhetens økonomisystemet til innkjøp, budsjettering, regnskap, lønnsutbetaling og personalrelaterte oppgaver.

Fagprøve forankret i arbeidslivet

Hovedområdene i fagprøven er kontorservice, IKT-tjenester og økonomi, og blir gjennomført innenfor en tidsramme på 4 dager.

Fremtidige arbeidsmuligheter med kontor og administrasjonsfag

Etter fullført og godkjent fagprøve og mottatt fagbrev vil du finne at det er mange bedrifter som har behov for denne yrkeskompetansen. Her kan nevnes:

Offentlige virksomheter Informasjonssentre Private bedrifter

Les også: Kontor og administrasjonsfag.

Har du spørsmål vedrørende kontor og administrasjonsfag kan du ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen