Lærling i helsearbeiderfaget

Maroussia Rhulinabo Nabintu, 29 år fra Gol, var ferdig som lærling 9. november 2015. Nå jobber hun på Gol Helsetun, hvor hun også tilbragte deler av sin læretid.

Lærling i helsearbeiderfaget

Maroussia Rhulinabo Nabintu, 29 år fra Gol, var ferdig som lærling i november 2015. Nå jobber hun på Gol Helsetun, hvor hun også tilbragte deler av sin læretid.

Fikk fast jobb etter læreplass

- På Gol Helsetun jobber jeg med å stelle, pleie og kommunisere med pasienter alt ettersom hva de trenger, sier Maroussia.

Deler av hverdagen består av blant annet å måle blodtrykk, måle blodsukker, stelle stomi og mange andre prosedyrer og oppgaver knyttet til virksomhetens rutiner og pasientenes behov.

Variert og spennende læretid

Som alle lærlinger hadde Maroussia 2 års praksis. Det første året i hjemmetjenesten, og det andre året ble tilbrakt på Gol Helsetun. Læretid i hjemmetjenesten og på Gol Helsetun ga henne bred kunnskap og erfaring med forskjellige pasienter.

- Som lærling fikk jeg mulighet til å kjent med ulike typer utfordringer gjennom observasjon, sier Maroussia. Store deler av hennes læretid har bestått av å observere og kartlegge ulike utfordringer, som hun deretter har måttet finne løsninger på.

Denne tiden har gitt henne god kunnskap, og større forståelse for behandling av pasienter.

Jeg har også lært mye om ernæring og kosthold, og hvordan dette kan tilpasses de ulike pasientene, sier Maroussia.

Er du nyskjerrig på helsearbeiderfaget finner du mer informasjon om retningen her. 

Har du lyst til å jobbe med helse? Da kan denne retningen være noe for deg. Vi hjelper deg med å komme i gang her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen