Bli helsefagarbeider
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Maroussia Rhulinabo Nabintu, 29 år fra Gol, var ferdig som lærling 9. november 2015. Nå jobber hun på Gol Helsetun, hvor hun også tilbragte deler av sin læretid.
Maroussia Rhulinabo Nabintu, 29 år fra Gol, var ferdig som lærling i november 2015. Nå jobber hun på Gol Helsetun, hvor hun også tilbragte deler av sin læretid.
- På Gol Helsetun jobber jeg med å stelle, pleie og kommunisere med pasienter alt ettersom hva de trenger, sier Maroussia.
Deler av hverdagen består av blant annet å måle blodtrykk, måle blodsukker, stelle stomi og mange andre prosedyrer og oppgaver knyttet til virksomhetens rutiner og pasientenes behov.
Som alle lærlinger hadde Maroussia 2 års praksis. Det første året i hjemmetjenesten, og det andre året ble tilbrakt på Gol Helsetun. Læretid i hjemmetjenesten og på Gol Helsetun ga henne bred kunnskap og erfaring med forskjellige pasienter.
- Som lærling fikk jeg mulighet til å kjent med ulike typer utfordringer gjennom observasjon, sier Maroussia. Store deler av hennes læretid har bestått av å observere og kartlegge ulike utfordringer, som hun deretter har måttet finne løsninger på.
Denne tiden har gitt henne god kunnskap, og større forståelse for behandling av pasienter.
Jeg har også lært mye om ernæring og kosthold, og hvordan dette kan tilpasses de ulike pasientene, sier Maroussia.
Er du nyskjerrig på helsearbeiderfaget finner du mer informasjon om retningen her.
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Når en bedrift ansetter lærlinger, er de pliktige til å utarbeide en intern plan til dem. Les mer om hva en intern plan er og skal inneholde her.
Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.