Du er her: Forside / Generelt / Bli lærling i Sigdal kommune!

Bli lærling i Sigdal kommune!

Foto: Janusz Cimoszuk
Foto: Janusz Cimoszuk

For noen uker siden skrev vi om Simen som er lærling i helsearbeiderfaget i Sigdal Kommune. I dette innlegget vil vi gi deg et par gode grunner til hvorfor nettopp Sigdal er et godt sted å være lærling!

Sigdal er en kommune i Viken, og har 3506 innbyggere. I Sigdal finner du flott natur og gode tur- og skimuligheter.

Kommunen sier selv at de har gode oppvekstsvilkår, full barnehagedekning, gode boligpriser, en god og stabil grunnskole samt et aktivt foreningsliv.

Kjente turmål i Sigdal

Sigdal er midt i blinken for deg som liker å være ute i naturen, sommer som vinter. I Sigdal finner du blant annet kjente turmål som:

  • Allemannsåsen
  • Andersnatten
  • Gråfjell
  • Haglebunatten
  • Høgevarde
  • Madonnaen
  • Trillemarka

Andersnatten er et kjent klatrested for eventyrlystne, og den bratte veggen betegnes som et «klatreeldorado».

Jakt- og fiskemuligheter

Sigdal har mange fine fiskevann, både i skogen og på fjellet. De vanligste fiskeslagene er abbor og ørret. Det er også jakt på elg, hjort, villrein og rådyr.

Kjente turistattraksjoner i Sigdal

Theodor Kittelsens hjem

Den kjente maleren Theodor Kittelsen bodde i Sigdal med familien sin, og den vakre utsikten fra huset hans ved Soneren i Sigdal, ga inspirasjon til hans mange malerier og tegninger.

I Sigdal kan du besøke hjemmet hans.

Christian Skredsvigs hjem

Kunstneren Christian Skredsvig bodde også store deler av sitt liv i Sigdal, og kunstnerboligen hans er åpen for besøkende. Alle møbler og malerier er i samme stand som når han levde der.

Tusenårssted

Kommunens tusenårssted er Sigdal Museum, som er Folkemusikksenteret i Buskerud.

Har du lyst til å være lærling i Sigdal?

Har du gått en yrkesfaglig retning på videregående? Vi i OKViken hjelper deg med å finne læreplass i Sigdal. Vi kan tilby læreplasser i disse retningene:

Du søker plass via Vigo.no innen den 1. mars – men du kan alltid ta kontakt med oss om du ønsker læreplass utenom den vanlige skolekalenderen.

Se video fra vakre Sigdal her:

Personvern og cookies