Fagutdanningene for deg som vil gjøre en forskjell i andre menneskers liv

Fagutdanningene for deg som vil gjøre en forskjell i andre menneskers liv

Det finnes mange fagutdanninger der ute for deg som ønsker å jobbe med å forbedre hverdagen til folk. I en hverdag som blir mer og mer digitalisert er det viktigere enn noen gang med flinke fagfolk i de yrkene hvor man jobber for og med mennesker. I denne artikkelen kan du lese om tre ulike fagutdanninger for deg som vil jobbe for å gjøre en forskjell i andre menneskers liv. 

Barne- og ungdomsarbeider

Barn og ungdom har behov for trygge, flinke og omsorgsfulle voksne rundt seg. De som kan hjelpe til når alt er litt vanskelig, som følger med når det er behov for det, og som rett og slett bare er tilstede i barn og unges liv. 

Les mer om barne- og ungdomsarbeiderfaget her.

Som barne- og ungdomsarbeider får du muligheten til å møte og jobbe med unge mennesker der de er. Du kan blant annet jobbe i barnehagen, på skolen, på ungdomsklubben, skolefritidsordninger og andre fritidsordninger for barn- og ungdom.

Her kan du lese mer om hvilke jobbmuligheter du har som barne- og ungdomsarbeider.

Renholdsoperatør

Det kan være lett å glemme akkurat hvor viktig jobben som renholdsoperatør faktisk er. Rene og friske lokaler sørger for at virksomheten kan utføre sine oppgaver i et hyggelig og sunt arbeidsmiljø. Vi trenger renholdsarbeidere i omtrent alle virksomheter, og de er like essensielle for alle, enten det er i en barnehage, på et kontor eller på et sykehus.

Som renholdsoperatør vil jobben din være å planlegge og utføre profesjonelt renhold og vedlikehold hos både offentlige og private virksomheter. Renholdsoperatørfaget vil innebære kunnskap om ulike kjemikalier, materialer og miljøvennlige produkter og metoder, i tillegg til riktig bruk og vedlikehold av maskiner brukt til rengjøring.  

Les mer om renholdsoperatørfaget her.

Portørfaget

Som portør er du kanskje ikke den som er mest synlig i helsevesenet, men du spiller likevel en utrolig viktig rolle når det kommer til å sørge for at pasienter, medisiner og utstyr kommer seg rundt på sykehuset. Som portør får du en aktiv og sosial arbeidshverdag. Ofte møter du mennesker i vanskelige perioder av livet, og da er viktig at du er en imøtekommende og trygg person. Slik kan du bidra til å gjøre sykehusoppholdet til en litt enklere opplevelse for de du møter. 

Les mer om portørfaget her.

Har du spørsmål til oss i OKViken?

Har du noen spørsmål om noen av våre fagutdanninger eller om fagprøven i ditt felt? Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema. Vi svarer deg gjerne på det du lurer på og hjelper deg med veien videre. 


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen