Jobbmuligheter som barne- og ungdomsarbeider

Barne- og ungdomsarbeidere jobber på alle arenaer der barn og ungdom er.

Jobbmuligheter som barne- og ungdomsarbeider

Barne- og ungdomsarbeidere jobber på alle arenaer der barn og ungdom er. Dette kan være barnehager, skoler, på aktivitetsskolen eller andre skolefritidsordninger, fritidsklubber og andre kommunale virksomheter.

En praktisk tilnærming til faget

Læretiden i barne- og ungdomsarbeiderfaget er 24 måneder, hvorav 12 måneder er i barnehage og 12 måneder er i skole/SFO. Arbeidet foregår i grupper eller en til en. Arbeidsoppgavene inkluderer både inne- og uteaktiviteter året rundt. For å jobbe som barne- og ungdomsarbeider kreves en politiattest og personlig egnethet. Dette er en praktisk rettet utdannelse, hvor du får innblikk i arbeidshverdagen din tidlig i utdanningen.

Få flere spennende arbeidsoppgaver som barne- og ungdomsarbeider

Stillingstittelen din vil bli «Barne- og ungdomsarbeider», og du vil få høyere lønn og et større spekter av arbeidsoppgaver enn de som har samme arbeidsoppgaver, men mangler utdanning og yrkestittel. Mange forveksler barne- og ungdomsarbeider med lærer eller pedagog, men dette er yrker hvor du må ha utdannelse fra høyskole eller universitet.

Gode jobbmuligheter etter endt utdanning

Når du er ferdig med utdanningen din har du vært i praksis ved forskjellige institusjoner og fått et innblikk i arbeidshverdagen på de ulike arbeidsplassene. Dette gjør det enklere når du skal søke jobber, dersom du ikke har blitt tilbudt jobb allerede før endt utdanning. Det er et stort behov for flere med denne utdannelsen og det vil være gode jobbmuligheter for deg som har yrkestittelen barne- og ungdomsarbeider.

Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen