Yrkesfagene som får Norge til å gå rundt

Vil du være med å gjøre en forskjell i samfunnet? Det er mange usynlige helter som hver eneste dag sørger for at Norge fungerer på best mulig måte.

Yrkesfagene som får Norge til å gå rundt

Det er fagarbeiderne som passer på at butikkhyllene er fulle av mat, at gatene vi bor i er rene og pene, samt de som holder styr på alt av gods og varer som blir sendt rundt omkring både i inn- og utlandet.

Gjenvinningsfaget

Året 2020 vil nok bli husket aller mest for pandemien som herjet rundt om i hele verden. Men selv om kjøpesentrene stengte og folk ikke lengre kunne gå på shopping betyr ikke det at vi kastet mindre. Faktisk er det helt motsatt, 2020 var et rekordår for avfall i Norge. For at vi ikke skal drukne i avfall trenger vi flinke gjenvinningsoperatører som kan behandle alt vi kaster fra oss hvert eneste år. Dette er et helt essensielt yrkesfag for at Norge skal fungere og nå bærekraftsmålene.

Les mer om gjenvinningsfaget her.

Salgsfaget

Vi nordmenn er glade i shopping, vi bruker nesten 100 milliarder kroner bare på julehandelen. Salg er en viktig del av det norske samfunnet, det er ikke mange som er så selvberget at de ikke er avhengige av å gå i butikken av og til. Derfor trenger vi flinke fagfolk fra salgsfaget. I salgsfaget lærer du mange nyttige ting som kundebehandling, kassehåndtering, håndtering av bestillinger og returvarer, lagerarbeid, varepåfylling og markedsføring.

Les mer om salgsfaget her.

Logistikkfaget

Hvem er det som virkelig får Norge til å gå rundt? Det er selvsagt alle de flinke logistikkoperatørene vi har her i landet. De er den usynlige tråden som holder alt sammen, de sørger for at alle varer kommer dit de skal, samtidig som de holder oversikt over alt som kommer inn av varer i landet da mange jobber i tollvesenet. I logistikkfaget lærer du å klassifisere og dokumentere varer og gods for ekstern transport, samt å håndtere varestrømmen i en handels- og produksjonsbedrift og på en gods- eller personterminal.

Her kan du lese mer om logistikkfaget.


OKViken formidler læreplass i nærmere tretti ulike lærefag, i hele Viken fylkeskommune. Se en oversikt over alle våre lærefag her.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen