Yrkesfagene som får Norge til å gå rundt

Vil du være med å gjøre en forskjell i samfunnet? Det er mange usynlige helter som hver eneste dag sørger for at Norge fungerer på best mulig måte.

Yrkesfagene som får Norge til å gå rundt

Det er fagarbeiderne som passer på at butikkhyllene er fulle av mat, at gatene vi bor i er rene og pene, samt de som holder styr på alt av gods og varer som blir sendt rundt omkring både i inn- og utlandet.

Gjenvinningsfaget

Året 2020 vil nok bli husket aller mest for pandemien som herjet rundt om i hele verden. Men selv om kjøpesentrene stengte og folk ikke lengre kunne gå på shopping betyr ikke det at vi kastet mindre. Faktisk er det helt motsatt, 2020 var et rekordår for avfall i Norge. For at vi ikke skal drukne i avfall trenger vi flinke gjenvinningsoperatører som kan behandle alt vi kaster fra oss hvert eneste år. Dette er et helt essensielt yrkesfag for at Norge skal fungere og nå bærekraftsmålene.

Les mer om gjenvinningsfaget her.

Salgsfaget

Vi nordmenn er glade i shopping, vi bruker nesten 100 milliarder kroner bare på julehandelen. Salg er en viktig del av det norske samfunnet, det er ikke mange som er så selvberget at de ikke er avhengige av å gå i butikken av og til. Derfor trenger vi flinke fagfolk fra salgsfaget. I salgsfaget lærer du mange nyttige ting som kundebehandling, kassehåndtering, håndtering av bestillinger og returvarer, lagerarbeid, varepåfylling og markedsføring.

Les mer om salgsfaget her.

Logistikkfaget

Hvem er det som virkelig får Norge til å gå rundt? Det er selvsagt alle de flinke logistikkoperatørene vi har her i landet. De er den usynlige tråden som holder alt sammen, de sørger for at alle varer kommer dit de skal, samtidig som de holder oversikt over alt som kommer inn av varer i landet da mange jobber i tollvesenet. I logistikkfaget lærer du å klassifisere og dokumentere varer og gods for ekstern transport, samt å håndtere varestrømmen i en handels- og produksjonsbedrift og på en gods- eller personterminal.

Her kan du lese mer om logistikkfaget.


OKViken formidler læreplass i nærmere tretti ulike lærefag, i hele Viken fylkeskommune. Se en oversikt over alle våre lærefag her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen