Fagutdanningene som sørger for et velfungerende helsevesen

Fagutdanningene som sørger for et velfungerende helsevesen

Helsesektoren består ikke bare av leger og sykepleiere. Det er mange viktige oppgaver som må gjennomføres for at både ansatte og pasienter skal få et trygt, velfungerende og effektivt møte med helsevesenet. Her kan du lese om fagutdanninger som bidrar til å opprettholde et velfungerende helsevesen.

Bidra til livsviktig flyt som portør

Portørene har en avgjørende rolle i helsevesenet. Det er deres jobb å frakte pasienter, medisiner og utstyr rundt på ulike avdelinger på sykehuset og med dette bidrar de til en livsviktig flyt. 

Som portør er det viktig at du er både sosial og løsningsorientert. I arbeidshverdagen vil du møte mennesker i alle livets stadier. Noen ganger er pasientene i en utrygg eller sårbar posisjon. Da er det viktig at de møter trygge og snille folk, som kan bidra med å gjøre situasjonen litt enklere.

Dette er et aktivt yrkesvalg og det er viktig med gode sko! En portør beveger seg mye i løpet av en arbeidsdag så dette er absolutt yrket for deg som trives med mye aktivitet. 

Du kan lese mer om portørfaget her.

Se hele utdanningsforløpet til portørfaget på utdanning.no

Holder du hodet kaldt i stressende situasjoner? Bli ambulansearbeider

Når det først har skjedd en ulykke, er det viktig at de som kommer først til ulykkesområdet er kunnskapsrike, rolige og trygge i møtet med pasienter og pårørende. Å jobbe som ambulansearbeider er en krevende jobb, men også givende og viktig. Ofte kan den hjelpen som ambulansearbeidere gir være avgjørende for pasientens liv. 

Som ambulansearbeider jobber du med akuttmedisin, og fungerer som et viktig bindeledd mellom pasienter, sykehus og andre helsetjenester. 

Du kan lese mer om ambulansefaget her. 

Se hele utdanningsforløpet for ambulansefaget på utdanning.no

Ta medmennesker på alvor som helsefagarbeider

Alle mennesker har behov for både kontakt og omsorg fra de rundt seg. Som helsefagarbeider er din oppgave å utføre praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenester. 

Les mer om hvorfor du bør velge helsefagarbeideryrket her.

Helsefagarbeidere kan jobbe i en rekke ulike institusjoner, både privat og offentlig. Hovedoppgaven er å gi profesjonell pleie, omsorg og tilrettelegge for aktiviteter, i tillegg til å sørge for mestring, trivsel og økt livskvalitet for pasienter og brukere.

Les mer om de ulike oppgavene til en helsefagarbeider her.

Har du noen spørsmål om våre fagutdanninger?

Ta kontakt med oss. Vi svarer deg gjerne på det du lurer på og hjelper deg med å finne den informasjonen du trenger for å ta riktig valg for deg.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen