Alt om lønn for lærlinger
I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite om lønn som lærling, feriepenger, pensjon, lønnsutbetaling, studielån og sykelønn.
En helsefagarbeider utfører praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid for mange ulike mennesker. Hovedoppgaven er å bedre livskvaliteten og funksjonsnivået til pasientene og brukerne. Tidligere ble en helsearbeider kalt både hjelpepleier eller omsorgsarbeider. Nå erstatter yrkestittelen helsefagarbeider de tidligere titlene.
Som helsefagarbeider jobber du med mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det kan være barn, voksne og eldre mennesker med ulike funksjonshemminger, sykdommer eller med behov for rehabilitering.
Som helsefagarbeider og lærling kan du arbeide på disse stedene:
Helsearbeiderfaget er satt sammen av tre hovedområder, og må ses i sammenheng:
Helsefremmende arbeid inkluderer profesjonell helsehjelp, pleie, omsorg og aktiviteter som fremmer mestring, helse, trivsel og livskvalitet. Her ligger fokuset på grunnleggende sykepleie, gode hygienetiltak og effektiv forebygging av smitte.
God kommunikasjon og samhandling kan fremme sosial utvikling blant pasienter og brukere. Objektiv observasjon, relevant regelverk om taushetsplikt og personvern inngår i hovedområdet.
Yrkesutøvelse baserer seg på gjennomført planlegging, god dokumentasjon og en helhetlig vurdering av eget arbeid, om hvordan mennesker kan ivaretas.
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite om lønn som lærling, feriepenger, pensjon, lønnsutbetaling, studielån og sykelønn.
En lærling vil tjene det en nyutdannet fagarbeider tjener, fordelt på to år. Lønnen kan utbetales etter flere ulike modeller.
Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Her kan du lese hvor mye du tjener som lærling i 2023.