Ta fagbrev og studiekompetanse på fire år

Visste du at på Lier og Hønefoss videregående skoler kan du ta fagbrev og få generell studiekompetanse i ett og samme studieløp? Dette gir deg et solid grunnlag for fremtiden.

Ta fagbrev og studiekompetanse på fire år

Visste du at på Lier og Hønefoss videregående skoler kan du ta fagbrev og få generell studiekompetanse i ett og samme studieløp? Dette gir deg et solid grunnlag for fremtiden.

 

Ønsker du deg en praktisk utdanning, men vil likevel få studiekompetanse for å ha muligheten til å studere videre? På disse videregående skolene kan du gå fire år med skole, og få en perfekt blanding av praksis og teori helt fra start.

 

Du skifter mellom å ha to dager på skolen, og tre dager i arbeid, og de to siste årene har du tre dager i arbeid og to dager på skole. Dette gir deg en svært variert studiehverdag.

 

Fireårig løp gir deg fagbrev og studiekompetanse på fire år.

 

Bli helsefagarbeider eller kontor- og administrasjonsmedarbeider

På Lier videregående kan du søke deg inn på enten Helse- og oppvekstfag eller Service- og samferdsel, se løpet i illustrasjonen under. Det fireårige studieløpet gir deg også muligheter for å være elev ved samme skole i alle årene.

 

God tyngde enten du vil jobbe eller studere videre

Enten du ønsker å arbeide i faget ditt, eller fortsette videre med universitet- eller høgskolestudier, har du en faglig tyngde og forståelse som få andre kan måle seg med. Gjennom de fire årene får du en bred, praktisk forståelse av faget gjennom å ha praksis i bedrift hvor du får testet om dette er yrket for deg.

Les mer:

Tilrettelegger for realfag

Om du ønsker spesiell studiekompetanse kan skolen legge til rette for dette, og du kan ta fordypning i realfag. Dette gir deg muligheten til å senere søke deg inn på blant annet ingeniør- eller medisinstudier.

Slik er fordelingen de fire årene

De to første årene, Vg1 og Vg2:

2 dager i arbeidspraksis og 3 dager på skolen, programfagene gjøres ferdig i løpet av det to første årene.

De to siste årene, Vg3 og Vg4:

3 dager i bedrift og 2 dager på skolen.

Du jobber inn tiden

Normalt tar opplæring med fullt fagbrev og påbygging til generell studiekompetanse 5 år, men løpene for dobbelkompetanse kan komprimeres til 4 år, noe som krever at man «jobber inn» noe.

Kontakt oss i OKViken om du har spørsmål!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen