Jobb i hele Norge som ambulansefagarbeider

Jobb i hele Norge som ambulansefagarbeider

Alle i Norge har rett til helsehjelp dersom de havner i en ulykke, uansett om de bor innerst i Finnmark eller midt på Grünerløkka i Oslo. Med fagbrev som ambulansearbeider får du med andre ord muligheten til å jobbe hvor du vil i Norge og utforske områder som du ellers aldri ville ha besøkt, samtidig som du har en viktig jobb med å ta vare på befolkningen.

Klikk her for å lese mer om ambulansefaget.

Ingen dager er like

Som ambulansearbeider så er ingen dager like og du vil jobbe med alle aspekter av helsevesenet. Noen ganger blir du med på rene transportoppdrag, hvor jobben din vil være å sørge for at pasienten har det fint og trygt i ambulansen. Andre ganger er det kanskje en fødsel eller et dødsfall. Velger du å jobbe i en øykommune er sjansen stor for at du også får deg en båttur eller to i løpet av arbeidsdagen.

Tett på folk i en sårbar situasjon

Som ambulansearbeider kommer du tett innpå folk i ulike situasjoner i livet. Du jobber ofte sammen med politi og brannvesen og er den første folk møter når noe har skjedd. Ambulansearbeidere kommer ofte inn i hjemmet til folk, og tett på mennesker i en sårbar situasjon. Det betyr at du skal være rolig, trygg og rasjonell i møte med pasienter og pårørende.  

Les mer: «Vil du jobbe med helse og mennesker? Ta fagbrev i disse fagene»

Spennende muligheter for videreutdanning

Med fagbrev innen ambulansefaget har du mange muligheter for videreutdanning dersom du ønsker det. Blant annet kan du videreutdanne deg til redningsmann og jobbe som besetningsmedlem i ambulanse- eller redningshelikopter. Denne utdanningen har strenge krav til både fysikk og ferdigheter. Du kan også ta videreutdanning som paramedic, som er prehospitalt arbeid, akuttmedisinsk beredskap, undersøkelse og behandling. 

Vi hjelper deg med søknadsprosessen

Har du spørsmål om ambulansefaget eller andre av våre fagutdanninger? Send oss en melding via vårt kontaktskjema, så svarer vi deg på det du lurer på!

Du kan lese mer om ambulansefaget og se hele utdanningsbeskrivelsen på utdanning.no.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen