Jobb i hele Norge som ambulansefagarbeider

Jobb i hele Norge som ambulansefagarbeider

Alle i Norge har rett til helsehjelp dersom de havner i en ulykke, uansett om de bor innerst i Finnmark eller midt på Grünerløkka i Oslo. Med fagbrev som ambulansearbeider får du med andre ord muligheten til å jobbe hvor du vil i Norge og utforske områder som du ellers aldri ville ha besøkt, samtidig som du har en viktig jobb med å ta vare på befolkningen.

Klikk her for å lese mer om ambulansefaget.

Ingen dager er like

Som ambulansearbeider så er ingen dager like og du vil jobbe med alle aspekter av helsevesenet. Noen ganger blir du med på rene transportoppdrag, hvor jobben din vil være å sørge for at pasienten har det fint og trygt i ambulansen. Andre ganger er det kanskje en fødsel eller et dødsfall. Velger du å jobbe i en øykommune er sjansen stor for at du også får deg en båttur eller to i løpet av arbeidsdagen.

Tett på folk i en sårbar situasjon

Som ambulansearbeider kommer du tett innpå folk i ulike situasjoner i livet. Du jobber ofte sammen med politi og brannvesen og er den første folk møter når noe har skjedd. Ambulansearbeidere kommer ofte inn i hjemmet til folk, og tett på mennesker i en sårbar situasjon. Det betyr at du skal være rolig, trygg og rasjonell i møte med pasienter og pårørende.  

Les mer: «Vil du jobbe med helse og mennesker? Ta fagbrev i disse fagene»

Spennende muligheter for videreutdanning

Med fagbrev innen ambulansefaget har du mange muligheter for videreutdanning dersom du ønsker det. Blant annet kan du videreutdanne deg til redningsmann og jobbe som besetningsmedlem i ambulanse- eller redningshelikopter. Denne utdanningen har strenge krav til både fysikk og ferdigheter. Du kan også ta videreutdanning som paramedic, som er prehospitalt arbeid, akuttmedisinsk beredskap, undersøkelse og behandling. 

Vi hjelper deg med søknadsprosessen

Har du spørsmål om ambulansefaget eller andre av våre fagutdanninger? Send oss en melding via vårt kontaktskjema, så svarer vi deg på det du lurer på!

Du kan lese mer om ambulansefaget og se hele utdanningsbeskrivelsen på utdanning.no.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen