Vil du bli en «mann i helse»?
Ta fagbrev som helsefagarbeider og bli attraktiv på arbeidsmarkedet. Les om «Menn i helse» her.
Alle i Norge har rett til helsehjelp dersom de havner i en ulykke, uansett om de bor innerst i Finnmark eller midt på Grünerløkka i Oslo. Med fagbrev som ambulansearbeider får du med andre ord muligheten til å jobbe hvor du vil i Norge og utforske områder som du ellers aldri ville ha besøkt, samtidig som du har en viktig jobb med å ta vare på befolkningen.
Klikk her for å lese mer om ambulansefaget.
Som ambulansearbeider så er ingen dager like og du vil jobbe med alle aspekter av helsevesenet. Noen ganger blir du med på rene transportoppdrag, hvor jobben din vil være å sørge for at pasienten har det fint og trygt i ambulansen. Andre ganger er det kanskje en fødsel eller et dødsfall. Velger du å jobbe i en øykommune er sjansen stor for at du også får deg en båttur eller to i løpet av arbeidsdagen.
Som ambulansearbeider kommer du tett innpå folk i ulike situasjoner i livet. Du jobber ofte sammen med politi og brannvesen og er den første folk møter når noe har skjedd. Ambulansearbeidere kommer ofte inn i hjemmet til folk, og tett på mennesker i en sårbar situasjon. Det betyr at du skal være rolig, trygg og rasjonell i møte med pasienter og pårørende.
Les mer: «Vil du jobbe med helse og mennesker? Ta fagbrev i disse fagene»
Med fagbrev innen ambulansefaget har du mange muligheter for videreutdanning dersom du ønsker det. Blant annet kan du videreutdanne deg til redningsmann og jobbe som besetningsmedlem i ambulanse- eller redningshelikopter. Denne utdanningen har strenge krav til både fysikk og ferdigheter. Du kan også ta videreutdanning som paramedic, som er prehospitalt arbeid, akuttmedisinsk beredskap, undersøkelse og behandling.
Har du spørsmål om ambulansefaget eller andre av våre fagutdanninger? Send oss en melding via vårt kontaktskjema, så svarer vi deg på det du lurer på!
Du kan lese mer om ambulansefaget og se hele utdanningsbeskrivelsen på utdanning.no.
Ta fagbrev som helsefagarbeider og bli attraktiv på arbeidsmarkedet. Les om «Menn i helse» her.
Les om Per Andre som er lærling i byggdrifterfaget på Åssiden videregående skole.
Som helsefagarbeiderlærling og offentlig ansatt har du taushetsplikt overfor brukere og bedriften du jobber for.