Fagutdanninger for deg som vil ha en sosial arbeidshverdag

Fagutdanninger for deg som vil ha en sosial arbeidshverdag

Er du sosial og glad i mennesker? Det finnes mange spennende yrkesutdanninger for deg som ønsker å ha en sosial arbeidshverdag, uansett om du har lyst til å jobbe på kontor, i helsevesenet eller vil utfolde deg kreativt i butikk. I denne artikkelen kan du lese om tre ulike fagutdanninger som gir sosiale yrker og muligheten til å møte nye mennesker hver dag. 

Er du motiverende og flink til å få med alle i en gruppe?

Aktivitør er faget for deg som er flink til å kommunisere og skape gode relasjoner. Jobben består av å motivere, tilrettelegge og gjennomføre fysisk aktivitet for brukergrupper som av ulike grunner har nedsatt aktivitetsfunksjon. 

Gjennom mange forskjellige aktiviteter skal aktivitøren bidra til økt livsglede, trygghet og et sunnere liv for sine brukere. Aktivitetene baserer seg på brukerens eller gruppens behov og ønsker, og kan være alt fra trening og dagligdagse gjøremål til kulturelle aktiviteter. Hvis du er flink til å finne kreative og praktiske løsninger på ulike utfordringer, så kan dette være noe for deg!

Les mer om aktivitørfaget her.

Er du nysgjerrig på utdannelsesforløpet til en aktivitør? Les mer på utdanning.no

Er du den som alle henvender seg til?

Som kontor- og administrasjonsarbeider kan du jobbe nesten hvor som helst, og i hvilken som helst bransje. Alle virksomheter med behov for en administrasjon trenger flinke ansatte som kan sørge for at virksomheten fungerer slik den skal, og at alle, både ansatte og kunder, har den informasjonen de trenger. Det er en sosial jobb hvor du må være flink til å kommunisere med andre mennesker.

Les mer om hvor du kan jobbe med fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget.

Du kan lese mer om studier innen kontor- og administrasjonsfaget på utdanning.no.

Er du kreativ og glad i å jobbe med hendene?

En blomsterdekoratør jobber i en blomsterbutikk, og lager flotte buketter og kranser til både hverdag og fest. Det er et yrke med lang historie og mange spennende teknikker, i tillegg til at du får muligheten til å uttrykke deg kreativt gjennom form og farge.

Arbeidsdagen vil bestå av å lage buketter og kranser, dekorere lokaler, ta imot bestillinger og bemanne blomsterbutikken. Som blomsterdekoratør får du muligheten til å bidra til å gjøre viktige hendelser og seremonier i menneskers liv uforglemmelige.

Les mer om blomsterdekoratørfaget

Vil du vite mer? Se hele utdanningsforløpet for blomsterdekoratørfaget på utdanning.no

Spør oss om fagbrev og fagutdanninger

Har du noen spørsmål om disse fagutdanningene eller om fagprøven? Send oss en melding, så svarer vi deg på det du lurer på!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen