4 grunner til å velge yrkesfag

Vurderer du å søke på yrkesfag etter endt ungdomsskole? Kanskje du er foresatt til et barn som har meldt interesse for jobber som krever yrkesfag?

4 grunner til å velge yrkesfag

Enten du har lest mye om yrkesfag den siste tiden, eller savner mer informasjon om alle mulighetene som finnes - er det ofte spørsmål som dukker opp underveis.

Visste du at?

Det er stor etterspørsel etter yrkesfaglig bakgrunn hos bedrifter

Behovet for praktisk kompetanse er blitt viktigere i de største næringene til Norge. Pleie og omsorgssektoren, IKT og Byggfag er alle sektorer med mangel på dyktige fagarbeidere per idag og i fremtiden.

Direktør i kompetansepolitikk i Byggenærings Landforening, Jørgen Leegaard, forteller at det trengs flere praktiske hoder innen bygg om aktiviteten fortsatt skal være høy.

Som den tredje største næringen i Norge er IKT næringen en viktig kilde for Norge i forhold til vekst og innovasjon.

Visste du at?

Byggfag har opplevd størst økning av antall søkere

NHO melder om at byggfag opplever størst økning i form av søkertall.

Med tanke på at Statistisk sentralbyrå, SSB, melder om at det etterspør 190 000 søkere i 2030 lover dette godt for søkerne og for byggenæringen samt for alle som velger yrkesretninger innen byggfag.

Nysgjerrig på bygg?

Visste du at?

Yrkesfag også leder til høyere utdannelse

Ved valg av et yrkesrettet utdanningsløp har du også gode muligheter for påbygg og videreutdanning. Etter fullført læretid og mottatt fagbrev har du fortrinnsrett til påbygg. Påbygg gir deg muligheter til å ta videre studier på høyskole eller universitet.

Visste du at...

Norge kan mangle 90.000 fagarbeidere i 2035?

I følge SSB fremskrivninger (2014) kan Norge i 2035 mangle 90.000 fagarbeidere. Det er et stort behov for at flere ønsker å velge en praktisk studieløp.

Visste du at?

Det blir behov for 100.000 flere helsearbeidere innen 2030!

... og en stor andel av dette er helsefagarbeidere. Eldrebølgen er en av årsakene til at behovet for rekruttering av helsefagarbeidere har økt og vært et fokus i flere år og fremover.

Les mer om helsearbeiderfaget her.

Har du spørsmål angående yrkesfag kan du ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen