Du er her: Forside / Ernæringskokk / Jobbmuligheter for en ernæringskokk

Jobbmuligheter for en ernæringskokk

Ulike grønnsaker som illustrerer mulighetene som institusjonskokk.

Som ernæringskokk, tidligere kalt institusjonskokk, lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.

Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.

Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:

•  Fengsel
•  Kommunale storkjøkken
• Sykehus

Her kan du lese om yrkesretningen ernæringskokk.

Les mer her: Ernæringskokk, noe for deg?

Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!

Personvern og cookies