Ernæringskokk, noe for deg?

Institusjonskokkfaget skal legge grunnlaget for yrkeskompetanse ved produksjon av mat i ulike institusjoner i offentlig og privat sektor.

Ernæringskokk, noe for deg?

I dette utdanningsløpet får du muligheten til å sette deg inn i hovedområdene:

råvarer og produksjon kostplanlegging og spesialkost hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø

Opplæringen skal bidra til produksjon av trygge og sunne måltider med fokus på matglede, legge vekt på sammenhenger mellom tilberedning av mat, ressursutnyttelse, kosthold og helse. Man lærer også at all matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal bidra til å utvikle evner innen service, samarbeid og kommunikasjon, samt fremme likestilling.

Les mer om faget i læreplanen her

Som ernæringskokk får du kompetanse til å jobbe profesjonelt med mat i institusjoner, noe som kan gjøre at du ikke nødvendigvis behøver å jobbe sene kvelder som kokk på en restaurant. Liker du å lage mat, men er samtidig glad i en 08 - 16 jobb, kan denne retningen være perfekt for deg.

Les også: Passer jeg til yrkesfag?

Har du noen spørsmål om dette studieforløpet? Ta kontakt med oss


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen