Ernæringskokk, noe for deg?

Institusjonskokkfaget skal legge grunnlaget for yrkeskompetanse ved produksjon av mat i ulike institusjoner i offentlig og privat sektor.

Ernæringskokk, noe for deg?

I dette utdanningsløpet får du muligheten til å sette deg inn i hovedområdene:

råvarer og produksjon kostplanlegging og spesialkost hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø

Opplæringen skal bidra til produksjon av trygge og sunne måltider med fokus på matglede, legge vekt på sammenhenger mellom tilberedning av mat, ressursutnyttelse, kosthold og helse. Man lærer også at all matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal bidra til å utvikle evner innen service, samarbeid og kommunikasjon, samt fremme likestilling.

Les mer om faget i læreplanen her

Som ernæringskokk får du kompetanse til å jobbe profesjonelt med mat i institusjoner, noe som kan gjøre at du ikke nødvendigvis behøver å jobbe sene kvelder som kokk på en restaurant. Liker du å lage mat, men er samtidig glad i en 08 - 16 jobb, kan denne retningen være perfekt for deg.

Les også: Passer jeg til yrkesfag?

Har du noen spørsmål om dette studieforløpet? Ta kontakt med oss


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen