Derfor må du dokumentere læretiden
Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.
Institusjonskokkfaget skal legge grunnlaget for yrkeskompetanse ved produksjon av mat i ulike institusjoner i offentlig og privat sektor.
I dette utdanningsløpet får du muligheten til å sette deg inn i hovedområdene:
råvarer og produksjon kostplanlegging og spesialkost hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø
Opplæringen skal bidra til produksjon av trygge og sunne måltider med fokus på matglede, legge vekt på sammenhenger mellom tilberedning av mat, ressursutnyttelse, kosthold og helse. Man lærer også at all matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal bidra til å utvikle evner innen service, samarbeid og kommunikasjon, samt fremme likestilling.
Les mer om faget i læreplanen her
Som ernæringskokk får du kompetanse til å jobbe profesjonelt med mat i institusjoner, noe som kan gjøre at du ikke nødvendigvis behøver å jobbe sene kvelder som kokk på en restaurant. Liker du å lage mat, men er samtidig glad i en 08 - 16 jobb, kan denne retningen være perfekt for deg.
Les også: Passer jeg til yrkesfag?
Har du noen spørsmål om dette studieforløpet? Ta kontakt med oss
Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.
Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?
Les mer om dine rettigheter her. Les om ferie, feriepenger, arbeidsavtale og hvilke arbeidstider som gjelder.