Spørsmål og svar rundt fagbrev på jobb
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
Som institusjonskokk kan du jobbe på flere spennende kjøkken. Bli kjent med de ulike her.
Som ernæringskokk, tidligere kalt institusjonskokk, lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.
Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.
Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:
Fengsel Kommunale storkjøkken Sykehus
Her kan du lese om yrkesretningen ernæringskokk.
Les mer her: Ernæringskokk, noe for deg?
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
Ønsker du å jobbe med barsel- og barnepleie? Bli barsel- og barnepleier med fagbrev som helsefagarbeider. Les hvordan her.
Er du syk over en lengre eller kort periode i læretiden din? Les mer om dine rettigheter og krav her.