Du er her: Forside / Generelt / Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

For å oppnå yrkestittelen IKT-servicemedarbeider må du gjennom en grunnleggende utdannelse på videregående skole før du kan gå ut i læra. Når du har fullført læretiden og bestått fagprøven er du klar til å gå ut i arbeidslivet.

Vil du vite mer? Her får du svar på hvordan du går frem for å bli lærling i IKT-servicefaget, hva undervisningen på videregående skole består av og hva slags kunnskap du skal opparbeide deg som lærling i en bedrift.

Har du flere spørsmål om utdanningen? Trenger du hjelp til å søke om læreplass eller finne en relevant lærebedrift? Kontakt oss her, så skal vi svare på alle dine spørsmål og hjelpe deg med å finne en læreplass.

1. Service og samferdsel (Vg1)

Hvis du er interessert i å bli IKT-servicemedarbeider, starter du med å søke deg inn på service og samferdsel når du skal begynne i første klasse på videregående skole. Dette er en linje som leder ut i en rekke yrkesfaglige utdanninger, blant annet reiseliv; salg, service og sikkerhet; transport og logistikk; og IKT-servicefaget.

Dette er med andre ord en linje som gir deg bred kunnskap og kompetanse innenfor områder som er sentrale for næringslivet slik det utspiller seg i dag og i fremtiden.

Er du usikker på om IKT-servicefaget er noe for deg? Her finner du fem gode grunner til å velge nettopp denne yrkesfaglige utdannelsen.

2. IKT-servicefag (Vg2)

Når du har fullført det første året på videregående skole og bestått alle eksamner i service og samferdsel, kan du i andre klasse søke deg videre inn på IKT-servicefag. Nå har du begynt spesialiseringen av din utdannelse. Året bruker du til å opparbeide deg teoretisk kunnskap om og praktisk erfaring med drift og vedlikehold av IKT-systemer.

3. IKT-servicefaget (opplæring i bedrift)

Etter at du har fullført det andre året på videregående skole, må du søke om læreplass hos en relevant bedrift. Dette gjør du ved å sende inn din CV og en søknad hvor du forteller litt om det selv og hvorfor du ønsker å være lærling hos nettopp denne bedriften.

Når du har fått og takket ja til et tilbud om læreplass, begynner den praktiske opplæringen i IKT-servicefaget for alvor. Læretiden varer i to år. Målet med læretiden er at du skal lære deg det du trenger å vite om hvordan du bygger tillit, hvordan du yter god service og hvordan du tilegner deg kunnskap om bedriftens behov og din rolle om IKT-servicemedarbeider. For å lære dette får du i løpet av læretiden mulighet til å ta del i planlegging og utførelse av alle relevante arbeidsoppgaver.

4. Bestå fagprøven

Når du har vært to år i lære, skal du ha opparbeidet deg den kunnskapen du trenger for å kunne gjennomføre og bestå fagprøven. Dette er en eneste eksamenen du må gjennom for å få fagbrev og din yrkestittel. Prøven er viktig og omfattende, men kunnskapen og erfaringen du har opparbeidet deg i løpet av to år som lærling skal være mer enn tilstrekkelig for å bestå prøven.

Les mer om fagprøven og få all den informasjonen du trenger her.

Vi hjelper deg gjerne

Har du flere spørsmål til hvordan du blir lærling i IKT-servicefaget? Vi er her for å hjelpe deg og svarer gjerne på dine spørsmål. Kontakt oss her for mer informasjon.

Personvern og cookies