Du er her: Forside / IKT-servicefaget / Få praktisk IKT kunnskap som lærling

Få praktisk IKT kunnskap som lærling

Kontor- og administrasjonsfaget.

Brenner du for informasjons- og kommunikasjonsteknologi? Kanskje er du praktisk anlagt, og har lyst til å velge en annerledes karrierevei?

Å være lærling innen IKT-servicefaget passer for mange. Om du snart er ferdig i 10. klasse er det en god mulighet til å få en mer praktisk tilnærming av faget du liker aller best.

Hvis du allerede går i 1. eller 2. klasse på videregående, og foretrekker en annen form for læring kan denne retningen være verdifull.

Hva er IKT-servicefaget?

I IKT-servicefaget får du muligheten til å jobbe med systemdrift og systemutvikling, bruker- og driftsstøtte og tjenesteutvikling. Du vil jobbe med kundebehandling og service, og få omfattende læring innen brukerstøtte.

Du får bred kunnskap innen forskjellige IKT-system og IKT-infrastruktur, og får solid erfaring innen virksomhetsorganisering.

Skill deg ut med praktisk erfaring

Om du ønsker å bli lærling i IKT-servicefaget går du 2 år på skole, og 2 år som lærling. Læretiden avsluttes med en praktisk prøve, fagprøven, hvor du får fagbrev og blir fagarbeider.

Etter å ha tatt fagprøven har du rett til et år påbygg for å få generell studiekompetanse. Dette gir deg muligheten til å ta en høyskole- eller universitetsutdannelse senere.

Vi tilbyr lærlingplasser i Viken, og ønsker å tilrettelegge for deg slik at du får oppfølgingen du trenger.

Har du spørsmål om IKT servicefaget kan du ta kontakt her.

Personvern og cookies