IKT Lærlingplass ga teamleder stilling

Kristoffer Vartdal Solum, 28 fra Drammen, var lærling fra 2005 til 2007. Nå har han fast stilling som teamleder i mediebyrået Idium.

IKT Lærlingplass ga teamleder stilling
  • Hovedoppgavene mine er å sørge for at avdelingen når målene sine, og tilrettelegge mest mulig på avdelingen for at konsulentene skal jobbe effektivt, sier Solum som trives med kombinasjonen av IT og ledelse.

I Idium fungerer han som teamleder og prosjektleder med personalansvar for konsulentavdelingen.

Hverdagen består av tildeling av prosjekt til konsulentene fra bedriftens prosjektstyringsverktøy, og effektivisering av nåværende IT løsninger og system. Konsulentene på avdelingen har ulike fagområder og arbeidsoppgaver, som Solum må samkjøre og kvalitetssikre.

Tidligere jobbet Solum som prosjektleder i IT-selskapet Atea. Her jobbet han på implementerings avdelingen mellom salg og drift, med implementeringsprosjekter.

Praktisk erfaring ga drømmejobben

Kombinasjonen av teori og praksis har vært en optimal plattform for arbeidslivet.

  • Det var min erfaring som lærling som gjorde at jeg fikk disse jobbene, sier Solum som sier han ble godt vant til å ta egne valg, stole på seg selv og å være selvstendig under læretiden.

Alltid hatt interesse for IT

Solum har alltid hatt en interesse for IT, og liker spesielt godt samspillet mellom teknologi og mennesker.

  • Som lærling så jeg hva IT og teknologi kan gjøre for å hjelpe folk få en bedre hverdag, sier Solum som liker å holde seg oppdatert innenfor teknologi på arbeidsplassen.

Har du lyst til å jobbe med IKT? Da kan denne retningen være noe for deg. Vi hjelper deg med å komme i gang her.

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen