Trygghet og komfort derfor trenger vi feiere og brannforebyggere

Trygghet og komfort  derfor trenger vi feiere og brannforebyggere

Peis er et vanlig fenomen i norske hjem, vi bor tross alt i et land som ligger ganske nært arktis. Mange setter pris på å kunne fyre opp om vinteren når det er kaldt og surt ute. For å sikre trygghet og komfort i hjemmet trenger vi flinke feiere og brannforebyggere. De har er en viktig oppgave for å forhindre utvikling av brann og røykskader. Det er en jobb som krever litt, du kan ikke ha høydeskrekk og bør være i god fysisk form, men som også er veldig givende. Som feier holder du norske hjem varme og trygge.

Brannforebygging redder liv

I snitt er det 61 personer som omkommer i brann hvert eneste år, og majoriteten av disse skjer i husbranner. For eldre og mennesker med funksjonsnedsettelse er risikoen enda høyere. Pipebrann kan utvikle seg raskt og brenner ved svært høye temperaturer, det er ikke en brann man kan slukke med vann, men man må ringe brannvesenet. Riktig vedlikehold av peis og vedovner reduserer mye av risikoen. Feiere og brannforebyggere er nøkkelen til å skape trygghet i norske hjem. Dette er et arbeid som redder liv hvert eneste år!

En etterspurt yrkesgruppe

En feier jobber med mye mer enn å renske sot ut av pipen. De har ansvar for å sjekke brannsikkerhet i boliger og informere om korrekt prosedyre hvis det oppstår brann. Dette er et viktig yrke og det er stadig behov for flere feiere og brannforebyggere.

Interessert i feiing og brannforebygging? Les mer om brannforebyggerfaget her. Du kan også ta kontakt med OKViken hvis det er noe du lurer på.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen