Slik blir du barsel- og barnepleier

Ønsker du å jobbe med barsel- og barnepleie? Å pleie og vise omsorg for nyfødte og barn, assistere jordmor under fødsel og veilede barselkvinner, er en svært givende og viktig jobb.

Slik blir du barsel- og barnepleier

Ønsker du å jobbe med barsel- og barnepleie? Å pleie og vise omsorg for nyfødte og barn, assistere jordmor under fødsel og veilede barselkvinner, er en svært givende og viktig jobb.

Her forteller vi deg hvordan du går frem for å bli barsel- og barnepleier gjennom fagbrevet.

Velg helse- og oppvekst på videregående

Om du er 1516 år og ønsker å bli barsel- og barnepleier, starter du eksempelvis med å søke deg inn på Vg1 helse- og oppvekst fag, deretter Vg2 helsearbeiderfag. Etter dette går du to år i lære for å ta fagbrev som helsefagarbeider. Du må ha ett års arbeidserfaring som helsefagarbeider før du søker deg til videreutdanningen som barsel- og barnepleier.

Her kan du videreutdanne deg til barsel- og barnepleier

I Viken tilbyr Folkeuniversitetet Drammen en toårig videreutdanning for de med autorisasjon og fagbrev i helsearbeiderfaget.

Studiet går over to år og kan være både stedsbasert eller som nettstudier. Du skal også ut i praksis i løpet av denne perioden. Studiet er offentlig finansiert, og du betaler bare for skolebøker og semesteravgift.

Også Fagskolen i Viken, Fagskolen Innlandet, avd. Gjøvik, Folkeuniversitetet i Lillestrøm og Fagskolen Rogaland tilbyr videreutdanning i barsel- og barnepleie.

Disse fagene inngår i videreutdanningen

Utdanningen bygger på din grunnkompetanse som helsefagarbeider, og lar deg jobbe på føde- og barselavdelinger med å gi pleie og omsorg til fødende kvinner, nyfødte barn, barselkvinner og barn med pleiebehov.

Er du voksen og vil ta fagbrev eller bli barsel- og barnepleier?

Om du er voksen og har relevant arbeidserfaring kan du få fagbrev uten skole og læretid. Les mer om praksiskandidatordningen her.

Er du voksen, uten fagbrev og ønsker å ta utdanning som barsel- og barnepleier kan du søke deg inn med erfaring fra barnefaglige yrker, og komme inn på studiet etter en realkompetansevurdering.

Les mer om helsearbeiderfaget her.

Har du spørsmål til oss i OKViken? Kontakt oss her!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen