Passer jeg til yrkesfag?

Å velge yrkesretning er ikke en lett avgjørelse for alle.

Passer jeg til yrkesfag?

Noen finner raskt ut hva de ønsker å gjøre, mens andre bruker lenger tid. Man ønsker ofte mer informasjon om alle mulighetene som finnes og føler at de trenger mer informasjon enn de får på skolen. Dine interesser bør ha betydning for valg av utdanningsvei.

Foresatte spiller en viktig rolle ved valg av yrkesretning og man baserer ofte sine avgjørelser etter råd fra dem. Dine foresatte kjenner deg godt og kan gi deg verdifulle innspill i forhold til dine valg.

Ønsker å likestille fagskole med universitet og høyskoler

Den siste tiden har det vært et stort fokus på å gi yrkesfag en større plass i utdanningssystemet. Vår kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker at fagskolene blir likestilt med universiteter og høyskoler. NHO og LO er enige. Les mer i artikkelen i DN her.

Har du spørsmål om yrkesfag passer for deg, kan du ta kontakt med oss her.


Alt om lønn for lærlinger

21 mai 2023

I denne artikkelen forteller vi deg alt du trenger å vite om lønn som lærling, feriepenger, pensjon, lønnsutbetaling, studielån og sykelønn.

Lærlinglønn

20 mai 2023

Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Her kan du lese hvor mye du tjener som lærling i 2023.

Gå til toppen