Passer jeg til yrkesfag?

Å velge yrkesretning er ikke en lett avgjørelse for alle.

Passer jeg til yrkesfag?

Noen finner raskt ut hva de ønsker å gjøre, mens andre bruker lenger tid. Man ønsker ofte mer informasjon om alle mulighetene som finnes og føler at de trenger mer informasjon enn de får på skolen. Dine interesser bør ha betydning for valg av utdanningsvei.

Foresatte spiller en viktig rolle ved valg av yrkesretning og man baserer ofte sine avgjørelser etter råd fra dem. Dine foresatte kjenner deg godt og kan gi deg verdifulle innspill i forhold til dine valg.

Ønsker å likestille fagskole med universitet og høyskoler

Den siste tiden har det vært et stort fokus på å gi yrkesfag en større plass i utdanningssystemet. Vår kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker at fagskolene blir likestilt med universiteter og høyskoler. NHO og LO er enige. Les mer i artikkelen i DN her.

Har du spørsmål om yrkesfag passer for deg, kan du ta kontakt med oss her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen