Passer jeg til yrkesfag?

Å velge yrkesretning er ikke en lett avgjørelse for alle.

Passer jeg til yrkesfag?

Noen finner raskt ut hva de ønsker å gjøre, mens andre bruker lenger tid. Man ønsker ofte mer informasjon om alle mulighetene som finnes og føler at de trenger mer informasjon enn de får på skolen. Dine interesser bør ha betydning for valg av utdanningsvei.

Foresatte spiller en viktig rolle ved valg av yrkesretning og man baserer ofte sine avgjørelser etter råd fra dem. Dine foresatte kjenner deg godt og kan gi deg verdifulle innspill i forhold til dine valg.

Ønsker å likestille fagskole med universitet og høyskoler

Den siste tiden har det vært et stort fokus på å gi yrkesfag en større plass i utdanningssystemet. Vår kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker at fagskolene blir likestilt med universiteter og høyskoler. NHO og LO er enige. Les mer i artikkelen i DN her.

Har du spørsmål om yrkesfag passer for deg, kan du ta kontakt med oss her.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen