Til alle foresatte

I følge Norstat blir ungdom mellom 15 og 19 år i størst grad påvirket av sine foreldre ved valg av utdanning og yrke. Vet du som forelder hva ditt barn burde velge?

Til alle foresatte

Det kan ofte være utfordrende for deg som foresatt å vite hva en skal råde sitt barn til. Barnet ditt er fortsatt relativt ung etter endt ungdomsskole.

Man ønsker alltid det beste for sitt barn. Studiemulighetene er mange, og det siste man ønsker er at barnet skal ta et valg det vil angre på senere. Mulighetene er mange, men informasjonen man finner gir nødvendigvis ikke svar på det man lurer på.

Gi karriereråd tilpasset ditt barn

Ni av ti foresatte gir sine barn råd i forhold til studievalg og to av tre oppgir at deres barn lytter til deres råd. Dette forteller undersøkelser utført av Respons Analyse for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Som foresatt har du påvirkningsmulighet på valget ditt barn kommer til å ta. Det er derfor viktig at du setter deg inn i informasjon og gjør grundig research for å hjelpe ditt barn med å se de mange mulighetene.

Trenger du informasjon om yrkesfag? Vi hjelper deg gjerne!Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen