Liker du å mekke?

Liker du å mekke?

Liker du å mekke? Det er ikke alle som er laget for å sitte på kontoret hele dagen. Heldigvis finnes det yrkesfag som passer for deg som heller vil være i garasjen, på verksted eller i maskinrommet. Med yrkesfag i bilfaget, lette kjøretøy kan du bli bilmekaniker, og med yrkesfag i industrimekanikerfaget kan du bli industrimekaniker.

Les mer: Faget for deg som er interessert i mekanikk og elektronikk.

Bilfaget, lette kjøretøy

Er du opptatt av bil og liker å fikse ting? Da er bilfaget, lette kjøretøy perfekt for deg. Dette er et fag som utvikler seg hele tiden, bare tenk på hvor mye biler har forandret seg de siste ti årene, det er ikke så veldig lenge siden det ble vanlig med touchscreen i forsetet. På et par år har vi gått fra diesel og bensin til en stadig større andel av elektriske kjøretøy. Så her må du hele tiden holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen.

Med fagbrev i bilfag, lette kjøretøy kan du jobbe som bilmekaniker (lette kjøretøy). Da reparerer du biler, søker etter både digitale og mekaniske feil og utfører service på personkjøretøy og lette varebiler. Som bilmekaniker må du være nøyaktig og ha god teknisk forståelse. Du må også kommunisere godt med kunder og gi veiledning på hvordan man best tar vare på bilen.

Varighet: 2 år på skole og 2 år i bedrift

Les mer:

Industrimekanikerfaget

Er du av typen som liker å skru på ting for å finne ut hvordan de fungerer? Da kan industrimekanikerfaget være noe for deg. Som lærling i industrimekanikerfaget vil du lære hvordan du reparere og vedlikeholde mekaniske apparater og utstyr, samt hvordan du lager og monterer forskjellige tekniske og mekaniske innretninger. Du lærer også hvordan forskjellige maskiner og teknisk utstyr er satt sammen, og hvilke reguleringer du må forholde deg til.

Med fagbrev i industrimekanikerfaget kan du bli industrimekaniker. Det er et ganske bredt yrke og du kan jobbe i alt fra matvareindustrien til skipsbygging og oljenæringen. Det er mange industrier som bruker maskiner og trenger en industrimekaniker til å vedlikeholde, reparere og montere ulike maskiner. Dette er et fysisk krevende yrke, så du må være i god fysisk form for å jobbe som industrimekaniker.

Varighet: 2 år på skole og 2 år i bedrift.

Les mer:

Interessert i å bli lærling i industrimekanikerfaget eller bilfaget, lette kjøretøy?

Da er det bare å å ta kontakt med oss i OKViken. Vi hjelper deg gjerne!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen