Like mengder teori og praksis på yrkesfag

Like mengder teori og praksis på yrkesfag

Ved å ta en fagutdanning får du en yrkesrettet utdanning med like mengder teori og praksis, og med en god dose relevant erfaring i arbeidslivet når du tar fagbrev. Du kan ta yrkesfaglig utdanning innen en rekke spennende fagfelt. Felles for disse er at de ofte gir en variert og aktiv arbeidshverdag. Et fagbrev gjør det mulig å gå tidlig ut i arbeidslivet, med en solid og yrkesrettet kompetanse som du vil ha nytte av i mange år.

Les mer: «Verdien av fagbrevet»

Du starter med et godt faglig grunnlag

Gjennom årene du tilbringer på skolebenken skal du legge et godt faglig grunnlag, slik at du er forberedt og klar til å sette kunnskapen til verks i en bedrift. 

For å ta en fagutdanning er det vanligste å gjennomføre VG1 og VG2 innenfor det feltet du ønsker å utdanne deg i. Dette er for å gi deg den grunnleggende fagkunnskapen som skal til for å få et godt utbytte av lærlingtiden. 

Les mer: «Nå kan elever fra studiespesialisering VG1 hoppe over til alle yrkesfag VG2»

Les mer: «Har du fag du ikke har bestått fra VG1 eller VG2?»

Læring gjennom arbeidserfaring

En del kunnskap er umulig å formidle i et klasserom. Som lærling i en bedrift vil du gå på jobb og utføre oppgaver på lik linje med de andre ansatte. Du vil få en veileder som følger arbeidet du utfører, og har ansvar for å dokumentere og loggføre framgang, ny kunnskap og lignende. 

Som lærling i en bedrift vil du også få lønn for arbeidet du utfører. Lønnen vil stige for hvert halvår, i takt med at du tilegner deg mer erfaring og kompetanse på ditt felt. Dette gjør det mulig å spare penger, bo på hybel eller rett og slett ha mer å rutte med i læretiden.

Hold oversikt i lærlingtiden med OLKWEB

Hvis du er lærling med oppfølging fra oss i OKViken får du tilgang til OLKWEB, en nettbasert plattform som samler all nødvendig informasjon i lærlingtiden og som enkelt lar deg dokumentere og kartlegge framgang. På OLKWEB kan du:

  • Fortløpende dokumentere arbeidsoppgaver og mål
  • Lage oversikt over kommende aktiviteter og møter med opplæringskontoret
  • Få rask og enkel tilgang til all nødvendig kontaktinfo
  • Opprette og svare på vurderingsskjemaer

Les mer om OLKWEB her. 

Ta kontakt med oss i OKViken

Har du spørsmål om yrkesfag, fagprøven eller lærlingtid? Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema, så svarer vi deg på dine spørsmål!


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen