Nå kan elever fra Vg1 studiespesialisering hoppe over til alle yrkesfag Vg2

Nå kan elever fra Vg1 studiespesialisering hoppe over til alle yrkesfag Vg2

 

Utdanningsdirektoratet melder om en ny ordning der elever fra Vg1 studiespesialisering kan gå over til Vg2 yrkesfag, og samtidig fullføre utdanningen på vanlig tid.

Elevene fullfører kravet til fellesfag første året

Alle elever som fullfører Vg1 studiespesialisering, oppfyller kravene til fellesfag på Vg2 yrkesfag. Dette frigir 196 skoletimer, som elevene kan bruke til å hente igjen programfagene fra Vg1 i det yrkesfaglige programmet de velger.

Viken fylkeskommune tilbyr ordningen til alle elever

Det er frivillig for fylkeskommunene, som er de som er ansvarlig for videregående opplæring i fylkene, om de ønsker å tilby ordningen til sine elever. Dersom fylkeskommunene vil, kan de tilby ordningen fra skoleåret 2018-2019.

Viken fylkeskommune vil tilby denne muligheten til alle sine elever på Vg1.

Alle yrkesfaglige program inngår

Tilbudet blir et kryssløp, og alle yrkesfaglige programområder på Vg2 inngår i ordningen.

Slik blir Vg2 for de som ønsker å bytte

Ettersom elevene har oppfylt kravene til fellesfag første år, består andre året av å hente seg inn på programfagene. Det blir eget eget fag kalt yrkesfaglig opphenting, som består av 196 skoletimer. Elevene skal ha standpunktkarakter i faget, men skal ikke opp til eksamen.

I tillegg følger eleven vanlig opplæring på Vg2 i programfag, yrkesfaglig fordypning og kroppsøvning med resten av Vg2-elevene.

Les om kryssløp og yrkesfaglig opphenting her

Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!

 


Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Bli mediedesigner

17 oktober 2023

Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.

Gå til toppen