Bli helsefagarbeider
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Utdanningsdirektoratet melder om en ny ordning der elever fra Vg1 studiespesialisering kan gå over til Vg2 yrkesfag, og samtidig fullføre utdanningen på vanlig tid.
Alle elever som fullfører Vg1 studiespesialisering, oppfyller kravene til fellesfag på Vg2 yrkesfag. Dette frigir 196 skoletimer, som elevene kan bruke til å hente igjen programfagene fra Vg1 i det yrkesfaglige programmet de velger.
Det er frivillig for fylkeskommunene, som er de som er ansvarlig for videregående opplæring i fylkene, om de ønsker å tilby ordningen til sine elever. Dersom fylkeskommunene vil, kan de tilby ordningen fra skoleåret 2018-2019.
Viken fylkeskommune vil tilby denne muligheten til alle sine elever på Vg1.
Tilbudet blir et kryssløp, og alle yrkesfaglige programområder på Vg2 inngår i ordningen.
Ettersom elevene har oppfylt kravene til fellesfag første år, består andre året av å hente seg inn på programfagene. Det blir eget eget fag kalt yrkesfaglig opphenting, som består av 196 skoletimer. Elevene skal ha standpunktkarakter i faget, men skal ikke opp til eksamen.
I tillegg følger eleven vanlig opplæring på Vg2 i programfag, yrkesfaglig fordypning og kroppsøvning med resten av Vg2-elevene.
Les om kryssløp og yrkesfaglig opphenting her.
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Når en bedrift ansetter lærlinger, er de pliktige til å utarbeide en intern plan til dem. Les mer om hva en intern plan er og skal inneholde her.
Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.