Bli helsefagarbeider
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Som institusjonskokk kan du jobbe på flere spennende kjøkken. Bli kjent med de ulike her.
Som ernæringskokk, tidligere kalt institusjonskokk, lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.
Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.
Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:
Fengsel Kommunale storkjøkken Sykehus
Her kan du lese om yrkesretningen ernæringskokk.
Les mer her: Ernæringskokk, noe for deg?
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Når en bedrift ansetter lærlinger, er de pliktige til å utarbeide en intern plan til dem. Les mer om hva en intern plan er og skal inneholde her.
Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.