Er du miljøbevisst? Bli gjenvinningsoperatør!
Noen yrker er helt avgjørende for å få samfunnet til å gå rundt, og et av dem er jobben som gjenvinningsoperatør. Les mer om gjenvinningsoperatørfaget her.
Som institusjonskokk kan du jobbe på flere spennende kjøkken. Bli kjent med de ulike her.
Som ernæringskokk, tidligere kalt institusjonskokk, lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.
Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.
Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:
Fengsel Kommunale storkjøkken Sykehus
Her kan du lese om yrkesretningen ernæringskokk.
Les mer her: Ernæringskokk, noe for deg?
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
Noen yrker er helt avgjørende for å få samfunnet til å gå rundt, og et av dem er jobben som gjenvinningsoperatør. Les mer om gjenvinningsoperatørfaget her.
Her kan du lese hvordan du går frem om du ikke trives på læreplassen din. Om du er lærling i Akershus, Buskerud eller Østfold fylker kan vi hjelpe deg her.
Mange har et skjevt og feilaktig inntrykk av yrkesfag, i dette innlegget forsøker vi å oppklare et par myter rundt lærlinger, læreplasser og videre arbeid.