Lover og regler for lærlinger
Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.
Som institusjonskokk kan du jobbe på flere spennende kjøkken. Bli kjent med de ulike her.
Som ernæringskokk, tidligere kalt institusjonskokk, lager du mat for store institusjoner.Du jobber på et stort kjøkken hvor det kreves at du er effektiv, hygiensk og praktisk. Gode samarbeidsevner er viktig da det kreves at du samarbeider godt med de andre på kjøkkenet.
Som institusjonskokk lager du store porsjoner av mat som serveres til et større antall mennesker på institusjon eller ved utkjøring til eldre/syke i en kommune. Maten skal være næringsrik, delikat, god og mettende. Det er nødvendig å inneha grunnleggende kompetanse om ernæring og kosthold.
Stillingstittelen du kan få med fagbrev som institusjonskokk er kjøkkensjef, og du kan jobbe i blant annet disse institusjonene:
Fengsel Kommunale storkjøkken Sykehus
Her kan du lese om yrkesretningen ernæringskokk.
Les mer her: Ernæringskokk, noe for deg?
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.
Vi vil gjerne høre fra DEG som er lærling i en kommune i Akershus, Buskerud eller Østfold.
Velger du å ta fagbrev har du mange muligheter, og kan begynne å tjene penger allerede på videregående. Disse lærlingene er det stor etterspørsel etter.