Interessert i teknologi?

Interessert i teknologi?

Har du en interesse for teknologi og kunne tenke deg å jobbe med det? Det er mange spennende yrkesfag å velge mellom for deg som er interessert i teknologi, det er et felt med stort omfang så du har mye å velge mellom. Teknologien vi bruker hver eneste dag på fritiden, på arbeidsplassen og i hjemmet, har en enorm arbeidskraft bak seg. Helt fra produksjonsprosessen til utvikling, automatisering og drifting er det flinke fagutdannede arbeidere som sørger for at alt går som det skal, samtidig som de utvikler nye teknologiske løsninger for en bærekraftig fremtid.

Produksjonsteknikkfaget

Tenk på alle materialene som må til for å lage mobiltelefonen eller datamaskinen som du leser dette på. Aluminium, glass og plast er kanskje noen av de mer åpenbare materialene, men det er også gull, kobber, litium, sjeldne jordarter og mange flere. Som lærling i produksjonsteknikkfaget vil du lære å fremstille produkter i prosess-, metallurgi- og vareproduksjonsbedrifter. Du vil lære å styre prosesser fra råmateriale til sluttprodukt. Etter lærlingperioden er over og du har bestått fagprøven kan du jobbe som fagoperatør i produksjonsteknikk. Da er det din oppgave å fremstille produkter ved å planlegge produksjon, automatisere prosesser, justere og vedlikeholde utstyr, reparere, feilsøke og beregne materialer for produksjon.

Les mer:

Automatikerfaget

Samfunnet blir stadig mer automatisert, fra varmepumpen du har i stuen til lyskrysset på vei til jobb og induksjonsovnen som slår seg av automatisk når du fjerner stekepannen. Men den automatiserte teknologien du kan se i hverdagen er bare toppen av isfjellet. Det er nesten ingen næringer som ikke bruker automatiserte prosesser i mindre eller større grad. Som lærling i automatikerfaget kan du ende opp å jobbe med nesten hva som helst. Automatikerfaget er en kombinasjon av elektronikk og mekanikk, og som automasjonslærling lærer du både det en mekaniker lærer og det en elektriker lærer. Uansett hvor du jobber går arbeidet ut på å bruke elektriske og mekaniske løsninger for å bygge automatiserte prosesser. Det er et sikkert yrke for fremtiden og en vei inn til ingeniørstudier for deg som ønsker å gå videre med høyere utdanning.

Les mer:

IT-drift

Faget som før het IKT-servicefag skifter nå navn til IT-drift. Det er ikke bare navnet som endrer seg, det nye faget gir enda mer spisskompetanse i datakunnskaper. For deg som er interessert i teknologi og ønsker å jobbe med data passer IT-drift helt perfekt. Som lærling i IT-driftsfaget er du med på å skape gode brukeropplevelser, sørge for å holde informasjonen sikker mot datakriminalitet, feilsøke, reparere, vedlikeholde og utvikle nye teknologiske løsninger. Som elev og lærling i IT-drift blir du utdannet IT-driftstekniker. Da blir det din jobb å drifte, vedlikeholde og utvikle den teknologiske infrastrukturen i samfunnet.

Les mer: 

Er du interessert i å bli lærling hvor du kan jobbe med teknologi? Ta kontakt med oss i OKViken, vi kan svare på alle spørsmål du har og hjelpe deg med å finne en lærebedrift.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen