Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

For å oppnå yrkestittelen IKT-servicemedarbeider må du gjennom en grunnleggende utdannelse på videregående skole før du kan gå ut i læra. Når du har fullført læretiden og bestått fagprøven er du klar til å gå ut i arbeidslivet.

Vil du vite mer? Her får du svar på hvordan du går frem for å bli lærling i IKT-servicefaget, hva undervisningen på videregående skole består av og hva slags kunnskap du skal opparbeide deg som lærling i en bedrift.

Har du flere spørsmål om utdanningen? Trenger du hjelp til å søke om læreplass eller finne en relevant lærebedrift? Kontakt oss her, så skal vi svare på alle dine spørsmål og hjelpe deg med å finne en læreplass.

1. Service og samferdsel (Vg1)

Hvis du er interessert i å bli IKT-servicemedarbeider, starter du med å søke deg inn på service og samferdsel når du skal begynne i første klasse på videregående skole. Dette er en linje som leder ut i en rekke yrkesfaglige utdanninger, blant annet reiseliv; salg, service og sikkerhet; transport og logistikk; og IKT-servicefaget.

Dette er med andre ord en linje som gir deg bred kunnskap og kompetanse innenfor områder som er sentrale for næringslivet slik det utspiller seg i dag og i fremtiden.

Er du usikker på om IKT-servicefaget er noe for deg? Her finner du fem gode grunner til å velge nettopp denne yrkesfaglige utdannelsen.

2. IKT-servicefag (Vg2)

Når du har fullført det første året på videregående skole og bestått alle eksamner i service og samferdsel, kan du i andre klasse søke deg videre inn på IKT-servicefag. Nå har du begynt spesialiseringen av din utdannelse. Året bruker du til å opparbeide deg teoretisk kunnskap om og praktisk erfaring med drift og vedlikehold av IKT-systemer.

3. IKT-servicefaget (opplæring i bedrift)

Etter at du har fullført det andre året på videregående skole, må du søke om læreplass hos en relevant bedrift. Dette gjør du ved å sende inn din CV og en søknad hvor du forteller litt om det selv og hvorfor du ønsker å være lærling hos nettopp denne bedriften.

Når du har fått og takket ja til et tilbud om læreplass, begynner den praktiske opplæringen i IKT-servicefaget for alvor. Læretiden varer i to år. Målet med læretiden er at du skal lære deg det du trenger å vite om hvordan du bygger tillit, hvordan du yter god service og hvordan du tilegner deg kunnskap om bedriftens behov og din rolle om IKT-servicemedarbeider. For å lære dette får du i løpet av læretiden mulighet til å ta del i planlegging og utførelse av alle relevante arbeidsoppgaver.

4. Bestå fagprøven

Når du har vært to år i lære, skal du ha opparbeidet deg den kunnskapen du trenger for å kunne gjennomføre og bestå fagprøven. Dette er en eneste eksamenen du må gjennom for å få fagbrev og din yrkestittel. Prøven er viktig og omfattende, men kunnskapen og erfaringen du har opparbeidet deg i løpet av to år som lærling skal være mer enn tilstrekkelig for å bestå prøven.

Les mer om fagprøven og få all den informasjonen du trenger her.

Vi hjelper deg gjerne

Har du flere spørsmål til hvordan du blir lærling i IKT-servicefaget? Vi er her for å hjelpe deg og svarer gjerne på dine spørsmål. Kontakt oss her for mer informasjon.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen