Gjør en positiv forskjell som ernæringskokk

Gjør en positiv forskjell som ernæringskokk

En ernæringskokk jobber med å lage mat på storkjøkken og institusjoner til folk som ikke har mulighet til å lage sin egen mat. Jobben ligner på restaurantkokk. Forskjellen er at ernæringskokken har kunnskap om og jobber med tilberedning og servering av spesialkost. Som ernæringskokk skal du tilberede retter som er tilpasset ulike behov, som for eksempel:

  • Allergier
  • Intoleranse
  • Livsstilssykdommer
  • Vektøkning- og nedgang
  • Spesifikke næringsbehov

Matglede er viktig!

De fleste vet at det er viktig å få i seg næringsrik mat, men det er ikke alltid lett å få til spesielt for dem som bor på institusjon eller av ulike grunner har behov for å få servert sine daglige måltider. Da er det viktig at de som jobber på kjøkkenet er flink til å lage ulike retter som smaker godt, samtidig som de oppfyller ulike krav og behov. 

Les mer: «Bidra til bedre helse hos mennesker»

Gjør en positiv forskjell i andre folk sitt liv

Som ernæringskokk gjør du en meget viktig jobb i helse- og omsorgssektoren. 

For mange pasienter, brukere og beboere på institusjoner vil måltidene være dagens høydepunkt. Ernæringskokken er derfor en viktig ressurs, som bidrar til økt matglede og bedre helse for mennesker som trenger det.

En ernæringskokk skal bidra til å skape et positivt forhold til mat med gode og næringsrike retter, og ikke minst lage gode matopplevelser.

Les mer: «Slik er hverdagen for en ernæringskokk»

Fagutdanningen for deg som er effektiv, kreativ og løsningsorientert

En ernæringskokk jobber vanligvis på et storkjøkken hvor det lages store mengder mat til mange mennesker. Det kan være sykehus, omsorgsboliger, fengsel, forsvaret og lignende institusjoner. Å jobbe på et storkjøkken krever samarbeid, effektivitet og en høy hygienisk standard. Det brukes ulike maskiner og utstyr, og ernæringskokken skal kunne utføre enkelt vedlikehold på disse. I tillegg skal man følge budsjetter og bedriftsøkonomisk praksis, og sørge for en variasjon av retter og menyer, som alltid følger næringsbehovet til de som skal spise maten.

Her kan du lese mer om jobbmuligheter for en ernæringskokk.

Høres dette spennende ut?

For å bli ernæringskokk må du først fullføre VG1 og VG2, i tillegg til to år i praksis. Du kan se hele utdanningsforløpet og lese mer på utdanning.no.

Har du spørsmål om ernæringskokkfaget, lærlingtid eller fagprøven? Klikk her for å sende oss en henvendelse. Vi svarer deg på det du lurer på!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen