Mobilbruk i arbeidstiden - nyttig verktøy eller tidstyv?
Mobilen har blitt et viktig verktøy for mange på jobb, men den kan også være en skikkelig tidstyv. Les mer om mobilbruk i arbeidstiden.
Hva skjer etter søknadsfristen 1 mars?
Hva skjer etter søknadsfristen 1. mars?
Etter gjennomført Vg1 og Vg2 i videregående opplæring, er det du som elev som må søke læreplass for å få fagbrevet. Du søker via vigo.no.
Fristen for å søke læreplass i går ut den 1. mars.
Les hvordan du søker her: Søknadsfrist 1. mars
Når det er søkt om læreplass, vil opplæringskontoret forsøke å formidle eleven til en bedrift som passer. Ansettelser gjøres normalt i april, mai, juni og august.
Det er den enkelte lærebedriften/medlemsbedriften som velger ut hvem som skal tilbys læreplass. Prosessen med å få en læreplass er som en vanlig jobbsøkerrunde. Alle fag på Vg1 og Vg2 må i utgangspunktet være bestått og fraværet lavt eller dokumentert. Aktuelle søkere blir kalt inn til intervju og det er fint om du har en referanse fra utplassering i praksis mens du gikk på skolen.
Det er derfor svært viktig at det er oppgitt riktig adresse og telefonnummer i søknaden, og at du er tilgjengelig for kontakt i den perioden ansettelsene pågår. Det er også lurt å følge godt med på skolen i månedene frem til eksamen.
På sidene våre over ledige læreplasser finner du oversikt over læreplasser i Viken som er er knyttet til OKViken som opplæringskontor. Antallet læreplasser i de ulike fagene varierer fra år til år.
Vi ønsker deg lykke til på veien mot å få læreplassen i havn! Har du noen spørsmål rundt søknadsprosessen? Ta gjerne kontakt med oss!
Mobilen har blitt et viktig verktøy for mange på jobb, men den kan også være en skikkelig tidstyv. Les mer om mobilbruk i arbeidstiden.
Med yrkesfag er det mange veier til å bli din egen sjef. Det er noe som passer for deg som er selvstendig, liker frihet og har rimelig med is i magen.
Les mer om droneoperatørfaget og lærlingen Jon-Erling på Glemmen videregående skole.