Fra søknad til læreplassen er i havn

Hva skjer etter søknadsfristen 1 mars?

Fra søknad til læreplassen er i havn

Hva skjer etter søknadsfristen 1. mars?

Etter gjennomført Vg1 og Vg2 i videregående opplæring, er det du som elev som må søke læreplass for å få fagbrevet. Du søker via vigo.no.

Fristen for å søke læreplass i går ut den 1. mars.

Les hvordan du søker her: Søknadsfrist 1. mars

Hva skjer etter 1. mars?

Når det er søkt om læreplass, vil opplæringskontoret forsøke å formidle eleven til en bedrift som passer. Ansettelser gjøres normalt i april, mai, juni og august.

Vanlig søknadsprosess

Det er den enkelte lærebedriften/medlemsbedriften som velger ut hvem som skal tilbys læreplass. Prosessen med å få en læreplass er som en vanlig jobbsøkerrunde. Alle fag på Vg1 og Vg2 må i utgangspunktet være bestått og fraværet lavt eller dokumentert. Aktuelle søkere blir kalt inn til intervju og det er fint om du har en referanse fra utplassering i praksis mens du gikk på skolen.

Det er derfor svært viktig at det er oppgitt riktig adresse og telefonnummer i søknaden, og at du er tilgjengelig for kontakt i den perioden ansettelsene pågår. Det er også lurt å følge godt med på skolen i månedene frem til eksamen.

På sidene våre over ledige læreplasser finner du oversikt over læreplasser i Viken som er er knyttet til OKViken som opplæringskontor. Antallet læreplasser i de ulike fagene varierer fra år til år.

Vi ønsker deg lykke til på veien mot å få læreplassen i havn! Har du noen spørsmål rundt søknadsprosessen? Ta gjerne kontakt med oss!


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen