Spørsmål og svar rundt fagbrev på jobb
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
Institusjonskokkfaget skal legge grunnlaget for yrkeskompetanse ved produksjon av mat i ulike institusjoner i offentlig og privat sektor.
I dette utdanningsløpet får du muligheten til å sette deg inn i hovedområdene:
råvarer og produksjon kostplanlegging og spesialkost hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø
Opplæringen skal bidra til produksjon av trygge og sunne måltider med fokus på matglede, legge vekt på sammenhenger mellom tilberedning av mat, ressursutnyttelse, kosthold og helse. Man lærer også at all matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal bidra til å utvikle evner innen service, samarbeid og kommunikasjon, samt fremme likestilling.
Les mer om faget i læreplanen her
Som ernæringskokk får du kompetanse til å jobbe profesjonelt med mat i institusjoner, noe som kan gjøre at du ikke nødvendigvis behøver å jobbe sene kvelder som kokk på en restaurant. Liker du å lage mat, men er samtidig glad i en 08 - 16 jobb, kan denne retningen være perfekt for deg.
Les også: Passer jeg til yrkesfag?
Har du noen spørsmål om dette studieforløpet? Ta kontakt med oss
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
Ønsker du å jobbe med barsel- og barnepleie? Bli barsel- og barnepleier med fagbrev som helsefagarbeider. Les hvordan her.
Er du syk over en lengre eller kort periode i læretiden din? Les mer om dine rettigheter og krav her.