Ernæringskokk, noe for deg?

Institusjonskokkfaget skal legge grunnlaget for yrkeskompetanse ved produksjon av mat i ulike institusjoner i offentlig og privat sektor.

Ernæringskokk, noe for deg?

I dette utdanningsløpet får du muligheten til å sette deg inn i hovedområdene:

råvarer og produksjon kostplanlegging og spesialkost hygiene og kvalitetsstyring bransje, bedrift og miljø

Opplæringen skal bidra til produksjon av trygge og sunne måltider med fokus på matglede, legge vekt på sammenhenger mellom tilberedning av mat, ressursutnyttelse, kosthold og helse. Man lærer også at all matproduksjon skal ha et kvalitetsstyringssystem basert på fareanalyse og kritiske kontrollpunkter. Opplæringen skal bidra til å utvikle evner innen service, samarbeid og kommunikasjon, samt fremme likestilling.

Les mer om faget i læreplanen her

Som ernæringskokk får du kompetanse til å jobbe profesjonelt med mat i institusjoner, noe som kan gjøre at du ikke nødvendigvis behøver å jobbe sene kvelder som kokk på en restaurant. Liker du å lage mat, men er samtidig glad i en 08 - 16 jobb, kan denne retningen være perfekt for deg.

Les også: Passer jeg til yrkesfag?

Har du noen spørsmål om dette studieforløpet? Ta kontakt med oss


Vil du ha en meningsfull hverdag?

13 november 2024

Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.

Det nye service- og administrasjonsfaget

06 november 2024

Det som før het kontor- og administrasjonsfaget er nå service- og administrasjonsfaget. Dette er et fag som passer godt for deg som er ordentlig, nøyaktig og serviceinnstilt.

Lover og regler for lærlinger

08 oktober 2024

Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.

Gå til toppen