Er du miljøforkjemper? Her er yrkesfagene for deg

Det er ingen saker i vår tid som har like store konsekvenser, eller som vekker like stort engasjement som klimaendringene. Og det er spesielt ungdommen som går foran i bresjen mot forurensing og riktig bruk av ressurser. Hvis dette høres ut som deg bør du kanskje vurdere å søke deg inn på et yrkesfag hvor du kan bruke din lidenskap for miljø til noe du kan jobbe med. 

Er du miljøforkjemper? Her er yrkesfagene for deg

Gjenvinningsfaget

Som gjenvinningsoperatør utfører du en viktig tjeneste for offentligheten og for miljøet. Dette er et yrke som bidrar til flere positive ringvirkninger i samfunnet, og er en viktig del av samfunnets infrastruktur og for vårt felles miljø og helse. Vi får stadig mer informasjon om hvordan vi best kan behandle de mange tonn avfall som vi kvitter oss med hvert eneste år, så dette er også et fag som er i stadig endring. Velger du å ta fagbrev i gjenvinningsfaget vil du stå helt fremst i kampen mot miljøforgiftning og for et sunt, velfungerende og miljøvennlig samfunn.

Les mer om gjenvinningsfaget her. 

Anleggsgartnerfaget

Hvem er det egentlig som renser luften vi puster, vannet vi drikker og forhindrer erosjon og flom? Joda, det finnes maskiner som renser vann og vi har byggetekniske løsninger som stopper flomvann fra å ta over gatene etter et kraftig regnskyll. Men det store kraftløftet her er det faktisk trær, busker og andre planter som tar på seg. Som anleggsgartner er du med på å sørge for nettopp det at vi har trær og planter, og ikke minst riktige planter og trær som hører til omgivelsene sine, slik at vi får grønne miljøvennlige grøntområder, både i bygd og by.

Les mer om anleggsgartnerfaget her. 

Laboratoriefaget

For at vannet vi drikker, luften vi puster inn og maten vi spiser skal være gode for mennesker og andre levende ting, uten farlige kjemikalier som i tillegg kan være skadelige for miljøet, trenger vi flinke faglaboranter som tester, analyserer og rapporterer. Som faglaborant har du mulighet til å jobbe for mange forskjellige typer organisasjoner og virksomheter, deriblant Næringsmiddeltilsynet, naturvernorganisasjoner, høgskoler og universiteter. I laboratoriefaget lærer du mange nyttige egenskaper som kan gjøre den store forskjellen for miljøet, blant annet:

  • Prøvetaking og analysering
  • Hvordan man vurderer og sikrer prøvesvar
  • Forståelse for kjemiske prosesser og deres påvirkning på naturen
  • Kunnskap om gjeldende regelverk

Dette er et yrkesfag som passer for deg som er nøyaktig, strukturert og ikke minst ønsker å gjøre en viktig forskjell.

Les mer om laboratoriefaget her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen