Du trenger ikke sitte på et kontor hele dagen her er to aktive fagutdanninger

Du trenger ikke sitte på et kontor hele dagen  her er to aktive fagutdanninger

Lurer du på hva du skal bli, men vet at du ikke har lyst til å sitte stille på et kontor hele dagen? Det finnes heldigvis mange spennende yrkesutdanninger for deg som ønsker å ha en aktiv og variert arbeidshverdag. 

 

Jobb med hester som hestefaglært

 

Dette er faget for deg som er glad i dyr, og spesielt glad i hester. Som hestefaglært vil du tilbringe mer tid i stallen enn på kontoret, og har mulighet til å jobbe med hest i mange ulike yrker. 

 

Les mer om hestefaget her.

 

Velger du studier innen hestefaget vil du tilegne deg bred kunnskap om hesten og dens bruksområder. Hovedområdene til hestefaget er:

 

  • Bedriftslære og stalldrift
  • Aktiviteter med hest
  • Hestehold og hest 

 

Herunder inngår emner som yrkesutøvelse innen stalldrift, kvalitetssikring og økonomistyring, i tillegg til aktiviteter knyttet til bruk av hest. Her inngår også kunnskap om utstyr, vedlikehold og redskaper tilknyttet hestehold. Du vil opparbeide deg kunnskap om hestens anatomi, fysiologi og oppførsel, samt avlslære, sykdomslære og forebyggende helsearbeid for hest. 

 

Se hele utdannelsesforløpet til hestefaget på utdanning.no 

 

Mye gåing og gode samtaler som portør

 

Visste du at portører ofte får sponset gode sko av arbeidsplassen sin? Det sier litt om hvor mye aktivitet de får i løpet av en arbeidsdag. Som portør er du en del av spesialist- og primærhelsetjenesten, og jobben er å effektivt frakte pasienter, utstyr og medisiner rundt på sykehus. 

 

Les mer om portørfaget her.

 

Et av hovedtemaene i portørfaget er kommunikasjon og samhandling. Som portør møter du mange mennesker hver dag, og noen vil være i en vanskelig periode av livet. Da er det viktig at de møter trygge, profesjonelle og omsorgsfulle mennesker, som også respekterer personvernet og taushetsplikten.

 

Andre emner i portørfaget er helsefremmende arbeid og yrkesutøvelse. Det betyr at du vil få opplæring i blant annet å oppdage og rapportere endringer i pasienters helsetilstand, utføre helsefaglige støttefunksjoner i samarbeid med helsepersonell og identifisere hensiktsmessige arbeidsmåter.

 

Du kan se hele studieforløpet for portør på utdanning.no 

 

Vi svarer deg på dine spørsmål

 

Lurer du på noe vedrørende våre fagutdanninger eller fagprøven? Send oss gjerne en melding, så svarer vi deg på det du lurer på!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen