Det er ikke for sent å ombestemme seg

Det er ikke for sent å ombestemme seg

Har du valgt feil utdanningsprogram og ønsker å gå ut i lære i stedet? Frem til og med 31 oktober har du mulighet til å hoppe av, bytte skole, utdanningsprogram eller gå i lære. Om du gjør omvalg innen fristen bruker du ikke av opplæringsretten din.

Les mer på Vilbli.no

  

Rett til omvalg

Om løpet du har valgt ikke passer for deg, har du rett til å gjøre et omvalg. Dette betyr at du velger et annet utdanningsprogram eller programområde enn det du begynte på.

  • Ved omvalg får du utvidet tid på å fullføre opplæringen. Du har bare krav på omvalg med utvidet tid én gang.
  • Du kan gjøre omvalg til et lavere, eller samme trinn.
  • Om du velger samme utdanningsprogram på nytt, har du ikke krav på utvidet tid.

Det er først når du vil bytte etter 1. november du har bruk for å få utvidet tiden din.

 

Velg et praktisk yrke!

Vi har alle forskjellige ting vi er gode på, og noen er mer praktisk anlagt enn andre. En undersøkelse viser at yrkesfagelever trives bedre etter overgangen til videregående enn sine jevnaldrende.

Overgangen til videregående oppleves som veldig positiv for yrkesfagelevene. Og jeg tror yrkesfagene gjør noe riktig ved at de har noe mindre grupper, engasjerte lærere og at elevene får følelsen av å gjøre noe mer praktisk, sier Per Egil Mjaavatn, bak undersøkelsen, til Klassekampen.

Om du velger overgang til yrkesfag åpnes det mange nye muligheter. En fagutdanning er etterspurt i arbeidslivet og gjør at du kan komme i arbeid og tjene egne penger tidligere enn om du går studiespesialiserende og fortsetter til høgskole eller universitet.

Les mer: Vi formidler læreplass i disse fagene

Ta kontakt med inntakskontoret i ditt fylke om du har spørsmål, eller ønsker å bytte.

Har du spørsmål til OKViken om det å være lærling? Kontakt oss her!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen