Per Andre er lærling i byggdrifterfaget
Les om Per Andre som er lærling i byggdrifterfaget på Åssiden videregående skole.
Du har ansvar for avanserte og tekniske bygg, og er en verdifull og viktig ressurs både for de som bruker bygget og for de som eier det. Man kan altså si at en byggdrifter er en fagperson som har utvidet kompetanse på drift av større bygg, og mye mer enn rollen som en vaktmester fylte tidligere.
For å bli byggdrifter går du først Vg1 Bygg- og anleggsteknikk, for deretter å ha tre års lære i en bedrift. Utdanningsløpet skiller seg derfor fra det som er normalmodellen for yrkesfaglig videregående opplæring som er 2 år i skole og 2 år i lære i bedrift. Det betyr at mesteparten av opplæringen gjøres praktisk i den enkelte bedrift. Du får kompetanse innen tekniske løsninger og avanserte systemer, og opparbeider deg en tverrfaglig systemkompetanse.
Les mer: Ønsker du deg en praktisk jobb hvor du får brukt kropp og hode?
Som byggdrifter ar du varierte arbeidsdager og har en nøkkelrolle rundt driften av bygg. Med et fagbrev som byggdrifter har du en lang rekke jobbmuligheter, både i det offentlige og private. I det offentlige kan du jobbe på skoler, idrettshaller, sykehus, svømmeanlegg, kontor- og administrasjonsbygg, institusjoner og andre kommunale bygg.
Du kan også jobbe i en rekke private bedrifter, organisasjoner, næringsparker, kjøpesentre og for eiendomsinvestorer med mer.
Ta kontakt med oss i OKViken om du har spørsmål om byggdrifter-yrket.
Les om Per Andre som er lærling i byggdrifterfaget på Åssiden videregående skole.
Som helsefagarbeiderlærling og offentlig ansatt har du taushetsplikt overfor brukere og bedriften du jobber for.
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.