Du er her: Forside / Rettigheter i læreforholdet

Rettigheter i læreforholdet

Du har en rekke rettigheter som lærling, og disse er det lurt å kjenne til. Ved å kjenne rettighetene dine er du også trygg på at du får det du har krav på.

En arbeidsavtale med en av kommunene som eier Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS gir deg rett til lærekontrakt. En arbeidsavtale vil gi deg samme rettigheter som andre ansatte.

Kommunenens Opplæringskontor i Buskerud IKS skriver lærekontrakt på vegne av eierne

Godkjent lærekontrakt gir rett til å søke stipend og lån i Lånekassen, og gir deg rett til opplæring i kompetansemålene for faget det er inngått lærekontrakt i.

Du skal få opplæring og veiledning

Opplæringen tilpasses lærling og arbeidssted etter avtale, og du får utpekt en egen instruktør som gir deg jevnlig veiledning til avtalt tid. Instruktøren og faglig leder skal gi deg skriftlig vurdering hvert halvår.

Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS skal i møte med lærling og opplæringssted påse at opplæringen gis i samsvar med læreplanen og Opplæringsloven med forskrifter.

Vi vil bistå lærlingen ved behov for bytte av opplæringssted

Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS melder lærlingen opp til fagprøve mot slutten av læretiden til Buskerud fylkeskommune som administrerer fagprøvene. Du kan ta fagprøven to måneder før, eller to måneder etter læretiden er ferdig. Du må fullføre læretiden for å få fagbrev.

En bekreftelse på fagbrevet sendes to uker etter læretidens slutt, og du får tildelt fagbrevet under en regional seremoni i regi av Buskerud Fylkeskommune.

Ønsker du hjelp eller rådgivning? Ta kontakt med oss i dag.

 

Personvern og cookies