Du er her: Forside / Generelt / Hvor søker man læreplass?

Hvor søker man læreplass?

Institusjonskokk som lager mat på storkjøkken.

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram skal du snart ut i læretid. Læretiden varer normalt i to år, hvor du arbeider i en bedrift og tjener penger mens du går i opplæring. For å kapre læreplass i drømmebedriften din, er det lurt å starte jakten tidlig! Du kan søke om læreplass på de arbeidsplassene som er relevante for din utdanning.

Hva er en læreplass?

En læreplass er en arbeidsplass der du skal arbeide i to år. I løpet av disse to årene skal du ha 50% opplæring og 50% verdiskaping, og blir lønnet for den delen som omfatter verdiskaping.

Hva må jeg gjøre for å få læreplass?

For å være sikret en plass i lærebedrift, må du legge inn en søknad om læreplass hos vigo.no. Fristen for å søke er 1. mars samme år som du skal ut i lære. Det kan være en fordel om du allerede har skaffet læreplass hos en bedrift innen denne datoen. Dette kan du gjøre ved å sende CV og søknadsbrev direkte til bedriften du ønsker å jobbe hos.

Start søknadsprosessen tidlig

Alle som skal ut i lære samme år, vil ha oppstart på samme tidspunkt og dermed også søke om læreplasser samtidig. Vær derfor tidlig ute for å sikre deg din ideelle læreplass. Husk at en god læreplass er et sted du trives samtidig som du utvikler deg i yrket.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hvordan du sikrer deg en læreplass som passer deg.

Personvern og cookies