Du er her: Forside / Generelt / Hva gjør man på IKT-servicefag?

Hva gjør man på IKT-servicefag?

Dette lærer du på IKT

IKT-servicefag skal bidra til å utvikle kompetanse innen drift og vedlikehold av IKT-systemer, og brukerstøtte i alle typer virksomheter. Gjennom utdanningen lærer du mye om drift av IKT-systemer, og du vil lære om innkjøp, drift og vedlikehold. Alle bedrifter i Norge i dag er avhengige av fungerende IT-systemer, og disse må driftes av kvalifisert personell. Jobbmulighetene er derfor gode, både nå og i fremtiden.

Fag og timefordeling

Etter Vg1 på linja «Service og samferdsel», vil du da velge IKT-servicefag dersom du ønsker å gå videre med dette. Dette året inneholder:

  • Fellesfag: norsk, engelsk, samfunnsfag og kroppsøving
  • Felles programfag: bruker- og driftsstøtte, drift og vedlikehold, virksomhetsstøtte
  • Yrkesfaglig fordypning: yrkesfaglig fordypning

Systemdrift og systemovervåkning

Som lærling i IKT-faget tar du en utdannelse som retter seg mot systemdrift og systemovervåkning. Du får kompetanse innen overvåkning av systemdrift i tillegg til feilhåndtering og kvalitetsarbeid innen systemdrift. Behandling av sensitiv informasjon på en etisk og forsvarlig måte, skal stå sentralt i opplæringen. I tillegg får du praktisert kundebehandling og opparbeidet god sans for service.

Stadig flere muligheter innen Y-veien for IKT-servicefag

Å gå «Y-veien» betyr at du kan søke høyere utdanning uten generell studiekompetanse, men at du søker med fagbrev og arbeidserfaring. Stadig flere utdanningsinstitusjoner åpner opp for at søkere med fagbrev i IKT kan komme inn på høyere utdanning.

Her er et utvalg studier du kan søke gjennom Y-veien om du har fagbrev i IKT

Andre videreutdanninger innen IT på fagskole.

Kontakt oss dersom du har andre spørsmål rundt IKT og læretid.

Personvern og cookies