Du er her: Forside / Generelt / Gjør en forskjell som helsefagarbeider

Gjør en forskjell som helsefagarbeider

Er du omsorgsfull og glad i å ta vare på menneskene rundt deg? Gir det deg en god følelse å se at de rundt deg har det bra og føler seg trygg? Har du lyst på et variert og givende yrke med muligheten til å gjøre en positiv forskjell i andre menneskers liv? Da kan helsefagarbeid være noe for deg!

Ta vare på medmenneskene i samfunnet vårt

I en verden hvor det meste har blitt digitalisert er det desto viktigere å følge opp og ta vare på de i samfunnet som har behov for litt ekstra hjelp i hverdagen. Helsefagarbeidere utfører praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid for mange ulike pasient- og brukergrupper, uavhengig av livssituasjon, alder, språk, kultur, religion, livsførsel eller funksjonsnivå. Som helsefagarbeider får du muligheten til å jobbe med mange typer mennesker med forskjellige behov.

En helsefagarbeiders hovedoppgave

Hovedoppgaven til en helsefagarbeider er å bedre livskvaliteten og opprettholde funksjonsnivået til pasientene og brukerne. Hjemmesykepleien, omsorgsboliger, bo- og servicesenter, institusjoner for rus og psykisk helse, sykehjem og sykehus har alle behov for engasjerte og omsorgsfulle helsefagarbeidere.

For å kunne ta fagbrev som helsefagarbeider må du ha fullført helse- og oppvekstfag på VG1 og helsearbeiderfaget på VG2. Deretter kan du søke på lærlingplass på ulike arbeidsplasser. Som lærling på en arbeidsplass lærer du om fysisk- og psykisk helse, kommunikasjon, samhandling og generell yrkesutøvelse.

Gjør en forskjell – søk på lærlingplass som helsefagarbeider i dag!

Søknadsfrist 1.mars – Søk via Vigo.no. Er du allerede i jobb som helsefagarbeider, men mangler fagbrevet? Da kan du ta fagbrev på arbeidsplassen din. Les mer her.

Kontakt oss i OKViken dersom du har spørsmål rundt søknad, læretid eller læreplasser i Viken.

Personvern og cookies