Vil du bli en «mann i helse»?

«Menn i helse» er et prosjekt for menn i alderen 25-55 år som mottar ytelser fra NAV. Gjennom et komprimert utdanningsløp kan du få fagbrev som helsefagarbeider. Hele 92% av deltakerne i programmet som har tatt fagbrev, har fått en relevant jobb de kan leve av.

Vil du bli en «mann i helse»?

«Menn i helse» er et prosjekt for menn i alderen 25-55 år som mottar ytelser fra NAV. Gjennom et komprimert utdanningsløp kan du få fagbrev som helsefagarbeider. Hele 92% av deltakerne i programmet som har tatt fagbrev, har fått en relevant jobb de kan leve av.

Nasjonalt rekrutteringsprosjekt

Målet med «Menn i helse» er å øke rekrutteringen av menn til helsearbeiderfaget. I tillegg er dette en god måte for arbeidsledige menn å få både utdanning og jobb.

Aktuelle menn mellom 25 og 55 år plukkes ut av NAV. På denne siden kan du finne informasjon om studieløpet og når nærmeste informasjonsmøte holdes i ditt fylke.

Slik fungerer det

Aktuelle søkere i alderen 25-55 år blir rekruttert gjennom NAV, og får tilbud om en 12 ukers praksis på sykehjem. En gruppe av disse får tilbud om teoriopplæring Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg2 helsearbeiderfag, kombinert med opplæring i helsesektoren i sin kommune. Etter teoriopplæring får deltakerne læreplass i kommunen, for så å ta fagbrev som helsefagarbeider.

Slik er veien mot fagbrevet

Prosjektet starter med en 12 ukers praksisperiode på sykehjem.  I tillegg til reell utprøving av yrket, inneholder perioden introduksjonsdag, veiledersamling og arbeid med kompetansemål.

De 20 mest motiverte helserekruttene tilbys sommerjobb og videre løp mot fagbrevet som helsefagarbeider.

Første sommerjobb

I mellom den 12 uker lange praksisperioden og første skoledag, har du din første sommerjobb i din kommune. Den består av minst 20 vakter, og du jobber på samme sted som ved din første praksisplass.

På plass på skolebenken

Etter sommeren starter du med Vg1 Helse- og oppvekstfag. Undervisningen er lagt opp som et vekslingsløp mellom teori og praksis.

Etter et halvår med Vg1, går du over til Vg2 Helsearbeiderfag. Her vil du også bli introdusert for nye praksissteder.

Sommerjobb nummer to

Etter å ha avsluttet Vg2, skal du ut i ny sommerjobb i din kommune. Du lønnes av kommunen som assistent.

Lærekontrakt oppstart

Når du har fullført og bestått både Vg1 og Vg2, kan du starte på fagbrevet. Læretidens lengde avhenger blant annet av hvilke fellesfag, formell kompetanse og ­tidligere arbeidserfaring den enkelte deltaker har. Læretiden beregnes individuelt­ og er minimum 12 ­måneder.

Fagbrevet

Etter endt læretid, skal du gjennomføre fagprøven. Dette er ditt endelige bevis på at du er utdannet helsefagarbeider.

Fagbrev utstedes når programfag, fellesfag og fagprøve er bestått.

Interessert i å vite mer?

Besøk mennihelse.no for mer informasjon om programmet, og for å se om du oppfyller kravene.

Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen