Ti gode grunner til å velge fagbrevet

Det finnes en rekke gode grunner til å ta fagbrevet, vi gir deg ti gode grunner til hvorfor fagbrevet kan være riktig vei å gå.

Ti gode grunner til å velge fagbrevet
Fagbrevet er ettertraktet dokumentasjon. Bedrifter ønsker ansatte med fagbrev, og ansatte med fagbrev før mastergrad. Fagbrevet kan gi deg drømmejobben!
Du tjener mer med et fagbrev. En fagarbeider tjener rundt 40.000,- mer i året enn en ufaglært ansatt.
Du får raskere god økonomi. Du er raskere i jobb og får lengre ansiennitet enn de som bruker flere år på høyere utdanning. Dette gjør at du kommer deg raskere ut i boligmarkedet, og mange fagarbeidere har heller ikke studielån.
Du er nærmest sikret jobb. I følge tall fra SSB kan Norge i 2035 mangle 90.000 fagarbeidere. Det er derfor stort behov for denne typen kompetanse.
Mindre teori, mer praktisk! Studiene er i hovedsak basert på praktisk arbeid og utførelse, og svært lite teori. Du har én eksamen, kalt fagprøven. Dette kan være veien for deg som liker å ha en praktisk tilnærming til fag, fremfor lesing og teori.
Rett ut i arbeid. De fleste går rett ut i arbeid da de blir tilbudt jobb med en gang. Flere lærlinger fortsetter der de har hatt læreplass, og dette er en trygg overgang til arbeidslivet.
Fagbrevet er en solid utdanning. Et fagbrev er anerkjent over hele landet, og gir deg faglig tyngde.
Du har mange muligheter etter endt fagbrev. Du kan videreutdanne deg på fagskole, ta generell studiekompetanse, gå Y-veien eller ta mesterbrev.
Du får lønn under utdanning. Du får lønn mens du utdanner deg, i motsetning til mange andre studenter som pådrar seg dyre studielån.
Du får spisskompetanse. Du spesialiserer deg innen et fag, og får en unik spisskompetanse både teoretisk og gjennom arbeidserfaring. Hvis du for eksempel velger spisskompetanse innen bygg og anlegg, vil dette kunne åpne opp for ingeniørstudier senere.

Har du spørsmål, eller har du bestemt deg for å bli lærling? Ta kontakt med oss i KOB idag. Vi hjelper deg gjennom hele lærlingtiden.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen