Test deg selv for å finne ut hva du vil bli!

Er du usikker på hvilken linje du skal søke til videregående? Her kan du teste deg selv.

Test deg selv for å finne ut hva du vil bli!

Er du usikker på hvilken linje du skal søke til videregående? Her kan du teste deg selv.

Fylkenes informasjonstjeneste for søkere til videregående opplæring, vilbli.no har laget en god test som hjelper deg å kartlegge hva som kan passe for deg.

Husk at dette bare er en pekepinn, og ikke noen fasit. Svar ærlig, og husk at du må tenke på hva du kan tenke deg å jobbe med, ikke nødvendigvis hva du liker å gjøre på fritiden.

Still deg selv disse spørsmålene

Noen har et ganske klart bilde av hvilken linje de ønsker å gå på videregående, mens andre er helt blanke. Vår anbefaling er å lese deg godt opp på alle de forskjellige alternativene, slik at du kan ta et veloverveid valg. Alle videregående skoler besøker ungdomsskolene og informerer, mange inviterer også til åpen dag.

Når du skal finne ut av hva du ønsker å gjøre de neste årene av ditt liv, er det lurt å stole på magefølelsen. Det kan også være en god idé å spørre familie og venner. De kjenner deg godt og er klar over dine sterke og svake sider.

Du kan også stille deg selv følgende spørsmål:

  • Når føler du deg motivert?
  • Når føler du at tiden flyr av gårde fordi du har det morsomt?
  • Hvilke type skolearbeid foretrekker du?
  • Hvor mye betyr penger og inntekt for deg?
  • Liker du å føle deg nyttig?
  • Trives du med å jobbe med mennesker?
  • Liker du å hjelpe andre?

Ta gjerne kontakt med OKViken om du er nysgjerrig på yrkesfag. Kanskje vi kan hjelpe deg å finne riktig retning for nettopp deg.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen