Slik søker du lærlingplass

Slik søker du lærlingplass

For å kunne søke læreplass i Viken, må du også være folkeregistrert der. Du søker gjennom vigo.no og bruker MinID for å logge deg inn.

Fristen er 1. mars. Om du er lærekandidat, er fristen 1. februar.

Du må fortsatt registrere søknaden din på Vigo, selv om du søker direkte til bedriften.

I søknaden vil det bli sendt med karakterer fra første og andre året på videregående. Du er selv ansvarlig for å sjekke søknaden din, og se om fravær, karakterer og lignende er riktig.

Er det fag du ikke har bestått, sender du inn dette skjemaet til fagopplæringsseksjonen.

Ikke glem fristen!

Søker du for sent, havner du bakerst i køen. Dine søknader vil bli sendt til bedriftene senere enn de andres, og det gir deg mindre mulighet til å få en læreplass.

Fylkeskommunen vil formidle deg til læreplasser i fag du har søkt. Du kan imidlertid bli henvist til læreplasser i et fag du ikke har søkt, men som du er kvalifisert for, og til lærebedrifter som ligger utenfor hjemkommunen din eller hjemfylket ditt.

Bedriftene bestemmer

Det er til sist bedriftene som avgjør hvem de vil ansette. Bedriftene kontakter søkerne, og innkaller i noen tilfeller til intervju.

Les om hvordan du presterer bra på jobbintervjuet her.

Om du ikke har fått læreplass ved månedsskiftet mai/juni, får du et meldekort som må besvares. Har du ikke hørt noe innen 10. juni, bør du ta kontakt for å høre om det kan ha oppstått en feil med din søknad.

Du får et opplæringstilbud uansett

Du har krav på et tilbud så lenge du har opplæringsrett. Opplæringstilbudet skal bygge på den skolegangen du har. Om du ikke får tilbud om læreplass i bedrift, vil du få tilbud om opplæring i skole. Alternativt kan du ta et pauseår, og bruke tiden på å skaffe deg en læreplass.

OKViken hjelper deg med en læreplass i våre medlemskommuner. Ta gjerne kontakt med oss, vi hjelper deg hele veien.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen