Slik er hverdagen for en ernæringskokk

Som institusjonskokk får du en givende hverdag med muligheten til å gjøre andre menneskers hverdag litt bedre.

Slik er hverdagen for en ernæringskokk

Som ernæringskokk får du en givende hverdag med muligheten til å gjøre andre menneskers hverdag litt bedre.

Slik er hverdagen for en institusjonskokk

 

 

Du kan jobbe på en rekke ulike kjøkken, og gjøre en innsats for at de som trenger det skal få et sunnere kosthold og et mer positivt forhold til mat.

Er ernæringskokk et yrke for meg?

Ernæringskokk er et yrke som passer for den som har interesse for mat og som ikke er redd for å ta i et tak. Du må helst trives med å jobbe under tidspress og i samarbeid med andre. Yrket er perfekt for deg som ønsker å jobbe med å lage mat, men ikke nødvendigvis vil jobbe på en restaurant.

Det finnes utallige bedrifter med behov for en ernæringskokk, både i inn- og utland. Spesielt i storbyene er behovet for ernæringskokker stort, og det er derfor gode muligheter for å få jobb i en bedrift du synes er interessant. Din fremtidige arbeidsplass kan være alt fra kantiner til sykehus eller fengsler.

Skap gode matopplevelser

Det viktigste arbeidet en ernæringskokk gjør, er å skape gode matopplevelser for mennesker som av ulike årsaker ikke lager maten sin selv. Samtidig må du ta hensyn til en rekke ulike faktorer, blant annet hygiene, rett ernæring, estetikk og tidsbegrensninger.

Budsjetthåndtering

Som ernæringskokk er du med på å legge måltidsplaner på institusjonen du jobber. Du skal sette sammen varierte, gode og næringsrike måltider, som samtidig er forenlig med budsjettet dere har til rådighet.

Ofte planlegges måltidene sammen med en ernæringsfysiolog eller kostøkonom. Du vil derfor lære mye om både et riktig kosthold og budsjettoptimalisering når du jobber som ernæringskokk.

Turnusarbeid

Arbeidstiden til de fleste ernæringskokker vil variere og ofte vil arbeidet være turnusbasert. Mat skal serveres både morgen og kveld, på hverdager, helg og på helligdager. Ofte er måltidene på spesielle dager ekstra viktige for dem maten lages til. Da er det viktig å møte på jobb klar for å skape positive opplevelser.

Vil du vite mer om hvordan din hverdag kan se ut dersom du tar fagbrev som ernæringskokk? Kontakt oss så svarer vi på dine spørsmål.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen