Midtfylket

Midt-Buskerud, mest kjent som Midtfylket, er et distrikt i Buskerud fylke, som består av de tre kommunene Sigdal, Krødsherad og Modum. Vi tilbyr lærlingplasser i alle disse kommunene.

Midtfylket

Krødsherad

Krødsherad ligger ved enden av Norefjell, midt i Buskerud kommune. Krødsherad ligger ikke langt unna Drammen, Hønefoss, Kongsberg og Oslo. På den måten kan du enkelt pendle, eller ta helgeturer til disse områdene. Er du en skientusiast finner du Norefjell skisenter i Krødsherad kommune. Det er også gode muligheter for langrennski og annen type sport. Når sommeren nærmer seg kan du nyte sommerdagene ved Krøderfjorden.

Thomas er byggdrifter lærling i Krødsherad kommune. Les mer om hans hverdag her.

Modum

Modum er godt kjent for Blaafargeverket og Kobolt gruvene på Åmot, som er blant Norges mest kjente attraksjoner. Den kjente skiløperen Ole Einar Bjørndalen er også fra Modum.

Dette området tilbyr en rekke fasiliteter innenfor ski og sykkel. Modum ligger kun en time fra Oslo, som gir deg ypperlige muligheter for å pendle, eller for helgeturer.

Sigdal

Denne kommunen ligger midt i Buskerud, og grenser til Modum, Numedal, Flå og Krødsherad. Som lærling i Sigdal kommune får du mange flotte naturopplevelser, og muligheten til å være med på ulike utendørs aktiviter.

Få veiledningen du trenger

Å velge kommune som passer for deg kan være et vanskelig valg. Vi i Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud kan hjelpe deg med alt du lurer på når det gjelder lærlingplasser i Midtfylket.

Søknadsfrist er 1 mars. Det er lurt å være tidlig ute.

Vi besvarer alle dine spørsmål når det kommer til lærlingplasser i midtfylket. Ta kontakt her.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen