Midtfylket

Midt-Buskerud, mest kjent som Midtfylket, er et distrikt i Buskerud fylke, som består av de tre kommunene Sigdal, Krødsherad og Modum. Vi tilbyr lærlingplasser i alle disse kommunene.

Midtfylket

Krødsherad

Krødsherad ligger ved enden av Norefjell, midt i Buskerud kommune. Krødsherad ligger ikke langt unna Drammen, Hønefoss, Kongsberg og Oslo. På den måten kan du enkelt pendle, eller ta helgeturer til disse områdene. Er du en skientusiast finner du Norefjell skisenter i Krødsherad kommune. Det er også gode muligheter for langrennski og annen type sport. Når sommeren nærmer seg kan du nyte sommerdagene ved Krøderfjorden.

Thomas er byggdrifter lærling i Krødsherad kommune. Les mer om hans hverdag her.

Modum

Modum er godt kjent for Blaafargeverket og Kobolt gruvene på Åmot, som er blant Norges mest kjente attraksjoner. Den kjente skiløperen Ole Einar Bjørndalen er også fra Modum.

Dette området tilbyr en rekke fasiliteter innenfor ski og sykkel. Modum ligger kun en time fra Oslo, som gir deg ypperlige muligheter for å pendle, eller for helgeturer.

Sigdal

Denne kommunen ligger midt i Buskerud, og grenser til Modum, Numedal, Flå og Krødsherad. Som lærling i Sigdal kommune får du mange flotte naturopplevelser, og muligheten til å være med på ulike utendørs aktiviter.

Få veiledningen du trenger

Å velge kommune som passer for deg kan være et vanskelig valg. Vi i Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud kan hjelpe deg med alt du lurer på når det gjelder lærlingplasser i Midtfylket.

Søknadsfrist er 1 mars. Det er lurt å være tidlig ute.

Vi besvarer alle dine spørsmål når det kommer til lærlingplasser i midtfylket. Ta kontakt her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen